- 2 tk MeriahvenPuhastatud
- 5 tk KartulKeskmise suurusega
- 1 tk SibulKeskmise suurusega
- 1 tk PorgandKeskmise suurusega
- 2 tl Provence ürdidÜrtide segu
- 2 spl Taimeõli
- 0.25 tl SoolMaitse järgi
Huvitava maitsega meriahven on tervislikku toitumise pooldajate ja nooremade lemmikretsept. Mida võluvat on selles kalas? Vastus on lihtne – vähe kaloreid! Kui toodet valmistada õigesti – minimaalse õli ja soola kogusega ning soovitavalt praadimiseta, siis toode kasu on muljetavaldav.
Enne valmistamist on tähtis varuda õiget peamist koostisosa. Värske meriahven on mereäärsete alade eelis, meie aga saame vaid külmutatud kala. Kala peab olema ühtlane, mille sees poleks vagusid, veidi punakat värvi. Pane tähele, et kala lõpused oleksid punakad, mitte pruunid. Kalal ei tohiks aga olla mingit ebameeldiva või järsu lõhna. Kala tavaliselt müüakse ilma peata, aga soomustega, mis ei kaunista kala, ärge unustage eemaldada soomuseid enne valmistamist!
1 Valmis | |
2 Valmis | |
3 Valmis | |
4 Valmis | |
5 Valmis 30 min | Pange ahvenad köögivilja padja peale ja lisage taimeõli. Küpsetage 190-kraadises ahjus 30 minutit. Tähelepanu! Mida kõrgem on kartuli tärklisesisaldus, seda kauem kartul valmib. Kui valida kõrge tärklisesisaldusega kartulisorte, siis kartulid valmivad kauem kui kala. Kontrollige kartuli valmimist tikuga või noaga. Kui kartul on pehme, siis on meie roog valmis. |
6 Valmis | Lihtne valmistada ja vähe kaloreid! Kuna ahvenas on väga vähe luid, sobib ka kõige pisematele perekonnaliikmetele. Rikastatud kaltsiumiga, amiinohappetega ja vitamiinidega. Ülimalt maitsev küpsetatud juurviljade lisandiga. Tomati-küüslaugu värske salat suurepäraselt sobiks ahvena juurde. Perekondlik õhtusöök on valmis! |
Jäta esimene kommentaar!