0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
300 g Šampinjonid
4 spl Hapukoor Rasva 10%
50 g Sibul
1 tk Küüslauk
1 spl Taimeõli
0.25tl Sooda Oma maitse järgi
0.25tl Pipar Must pipar oma maitse järgi
Riis
100 g Täisterariis
300 g Vesi
0.25tl Sool Oma maitse järgi
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
115 kcal
Kalorid
4 g
Valgud
4 g
Rasvad
15 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Koostisosad
  • Riis
Valmistamine
Jaga

Šampinjonikaste on väga kerge roog ja näeb elegantne välja. Pruun ehk täistera riis on väga kaval toode. Pruuni riisi on valgest vähem töödeldud. Pruunis riisis on suurem kogus vitamiine ja kiudaineid, mis on tervisele väga kasulik. Täistera riisis sisalduvad liitsüsivesikud imenduvad meie organismis aeglasemalt ning annavad seega energiat kauem.
Täistera riis ja šampinjonid väga hästi sobivad maitse poolest kokku. Šampinjonid on hämmastava aroomiga ja suhteliselt neutraalse maitsega seened. Abiks tulevad praetud sibul ja hapukoor. Kõik toiduained sobivad ülihästi kokku. Antud retsepti tahaks kasutada veel ja veel.

Sammud
1
Valmis
30 minutit

Hakkame valmistama lisandit. Kuna riis valmib šampinjonidest kauem, valmistame riisi esimesena. Kui on aega, siis riisi tuleb eelnevalt mitmeks tunniks vees leotada. Tuleb arvestada, et riisi keetmine võtab minimaalselt 30 minutit. Pange riisi sobiva suurusega potti, lisage vett ja pange keema. Kui vesi hakkab keema vähendage kuumust ja laske riisil valmida.

2
Valmis

Samal ajal hakake tegelema kastmega. Lõigake puhtad ja kuivad seened paksudeks viiludeks. Puhastage sibulat ja hakkige väikesteks kuubikuteks. Kuumutage panni, lisage tilka õli ja praadige sibulat. Praadige šampinjone eraldi pannil, lisades õli ja pressitud küüslauk. Praadige šampinjonid nii kaua, kuni kõik vedelik on välja aurustunud.

3
Valmis
2-3 minutit

Kui seened on valmis, lisage soola ja pipart. Lisage praetud sibul ja hapukoor. Segage kõik hästi läbi ja praadige veel 2-3 minutit.

4
Valmis

Pange seened kõrvale ja hakkage tegelema riisiga 30 minuti pärast proovige kas riis on valmis. Liigne vesi kallake ära või katke pott rätikuga ja laske veel mõnda aega seista.

5
Valmis

Serveerige riisi rõnga abil. Pange riisi sisse ja pressige kokku. Võtke rõngas ära. Taldriku peale jääb ilus ja ühtlane silinder. Pange praetud seened kõrvale ja kaunistage rohelise sibulaga.
Lihtsa rooga valmistamisaeg on 35 minutit. Kerge ja kõhtutäitev lõunasöök kolme inimese jaoks. Võib lisada ka värvilist juurvilja salatit.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
eelmine
Meriahven küpsetatud Provence ürtidega ja köögiviljadega
Vürtsikas Mehhiko chimichanga tortilla jalapeno ja salsaga
järgmine
Vürtsikas Mehhiko chimichanga tortilla jalapeno ja salsaga
eelmine
Meriahven küpsetatud Provence ürtidega ja köögiviljadega
Vürtsikas Mehhiko chimichanga tortilla jalapeno ja salsaga
järgmine
Vürtsikas Mehhiko chimichanga tortilla jalapeno ja salsaga
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here