- 300 g Šampinjonid
- 4 spl HapukoorRasva 10%
- 50 g Sibul
- 1 tk Küüslauk
- 1 spl Taimeõli
- 0.25tl SoodaOma maitse järgi
- 0.25tl PiparMust pipar oma maitse järgi
- Riis
- 100 g Täisterariis
- 300 g Vesi
- 0.25tl SoolOma maitse järgi
Šampinjonikaste on väga kerge roog ja näeb elegantne välja. Pruun ehk täistera riis on väga kaval toode. Pruuni riisi on valgest vähem töödeldud. Pruunis riisis on suurem kogus vitamiine ja kiudaineid, mis on tervisele väga kasulik. Täistera riisis sisalduvad liitsüsivesikud imenduvad meie organismis aeglasemalt ning annavad seega energiat kauem.
Täistera riis ja šampinjonid väga hästi sobivad maitse poolest kokku. Šampinjonid on hämmastava aroomiga ja suhteliselt neutraalse maitsega seened. Abiks tulevad praetud sibul ja hapukoor. Kõik toiduained sobivad ülihästi kokku. Antud retsepti tahaks kasutada veel ja veel.
1 Valmis 30 minutit | Hakkame valmistama lisandit. Kuna riis valmib šampinjonidest kauem, valmistame riisi esimesena. Kui on aega, siis riisi tuleb eelnevalt mitmeks tunniks vees leotada. Tuleb arvestada, et riisi keetmine võtab minimaalselt 30 minutit. Pange riisi sobiva suurusega potti, lisage vett ja pange keema. Kui vesi hakkab keema vähendage kuumust ja laske riisil valmida. |
2 Valmis | Samal ajal hakake tegelema kastmega. Lõigake puhtad ja kuivad seened paksudeks viiludeks. Puhastage sibulat ja hakkige väikesteks kuubikuteks. Kuumutage panni, lisage tilka õli ja praadige sibulat. Praadige šampinjone eraldi pannil, lisades õli ja pressitud küüslauk. Praadige šampinjonid nii kaua, kuni kõik vedelik on välja aurustunud. |
3 Valmis 2-3 minutit | |
4 Valmis | |
5 Valmis | Serveerige riisi rõnga abil. Pange riisi sisse ja pressige kokku. Võtke rõngas ära. Taldriku peale jääb ilus ja ühtlane silinder. Pange praetud seened kõrvale ja kaunistage rohelise sibulaga. |
Jäta esimene kommentaar!