- 3 tk Kalmaar
- 1 tk PorgandKeskmise suurusega
- 1 tk SibulKeskmise suurusega
- 4 spl Taimeõli
- 1 näputäis SoolOma maitse järgi
Kalmaarisalat viitab retseptidele, mille koostises on mereannid. Need on reeglina väga peened, aga samas ka väga kallid. No nii, jätame need kallid mereannid pidupäevade jaoks. Igapäevases toiduratsioonis, mis peab olema rikastatud mereandidega, võib kalmaare kasutada. Need ei ole mitte ainult kõikide meredelikatesside toiteväärtusega, vaid on ka täiesti mõistliku hinnaga. Kalmaarid annavad roale mitte ainult huvitava maitse, vaid ka eluliselt vajaliku joodi, mineraalsooli ja ka väga väärtuslikku valku. Selle kvaliteet on parem isegi munavalgest, rääkimata linnu- ja lihatoodetest.
Paljudele kalmaar eriti ei meeldi, seda põhjusel, et nad teevad ühe suure vea kalmaari valmistamisel. Asi on selles, et pikalt kuumtöödeldud kalmaarid muutuvad väga kõvaks, mille tõttu öeldakse sageli, et need on “kummist”. Väljapääs on lihtne – kalmaare peab valmistama väga kiiresti, siis on need õrnad ja hõrgud. Ja veel üks saladus – valima peab mitte suured, vaid väikesed puhastatud kalmaarid, siis ei vea roog kunagi alt.
Ja viimane, mida peab mainima enne valmistamist – antud mereandide puhastamine. See ei ole lihtne, sest need seltsimehed on hästi libedad ja nende nahk on tihedalt koos. Nahka peab noaga kraapima voolava vee all, kindlalt haarates läbipaistvast kilest, mis on esimese roosa kihi all. Sama protseduuri korrata seestpoolt, ärge unustage võtta välja õhukesed ribad, mis on plastiku sarnased.
Puhastatud kalmaarid peavad olema hoolikalt pestud.
1 Valmis 5 minutit | |
2 Valmis 5 minutit | |
3 Valmis | |
4 Valmis | |
5 Valmis |
Jäta esimene kommentaar!