- 1 tk Banaan
- 50 g Õunapüree
- 3 spl Taimeõli
- 50 g Mesi
- 50 g Rosin
- 50 g Päevalilleseemned
- 30 g Linaseemned
- 50 g Maapähkel
- 150 g Kaerahelbed
Müslibatoonid ei ole tänapäeval haruldus. Neid müüakse igas supermarketis, ning peab mainima, et suur nõudlus nende järgi on väga õigustatud. Müslibatoonid sisalduvad palju kaloreid, kuid annavad samas kiiresti täiskõhutunde. Siiski pole toote koostis alati ideaalne: maitseined, kahtlane šokolaad ja jogurt, suur kogus suhkrut või fruktoosi ei ole tõenäoliselt hea kaaslane õigele toitumisele.
Seda kõike saab vältida, kui müslibatoonid ise valmistada. Batoonide valmistamine ei ole raske, lõpptulemusena olete nende koostises sada protsenti kindel. Lisaks saab koduses retseptis alati reguleerida suhkrukogust, et toit oleks veelgi kasulikum.
1 Valmis | |
2 Valmis | |
3 Valmis | |
4 Valmis | Banaanile lisame õunapüree, või ja mee. Selles etapis võib reguleerida batoonide magusust. Mee võib asendada suhkruga või suhkruasendajaga, võib ka üldse ilma magusaineta hakkama saada. Rosinad annavad juba ise vajaliku noodi. Sama teema kehtib ka või puhul. Või saab samuti eemaldada, asendades see vastava koguse õunapüreega. |
5 Valmis | |
6 Valmis 20 minutit | |
7 Valmis | |
8 Valmis | |
9 Valmis | |
10 Valmis |
Jäta esimene kommentaar!