- 250 g Või
- 125 g FariinsuhkurDemera või muskovado
- 125 g SuhkurValge väike
- 125 g Mesi
- 125 g Tatramesi
- 800 u Nisujahu
- 2 tl Piparkoogi maitseainevõi kotike maitseainet kuumvini jaoks, kanell, kuiv ingver
- 1 tl Sooda
Jõulu piparkoogid on erilised. Kui Teil on paar tundi aega enne jõuluime juhtumist, veetke need köögis küpsetades aroomilisi ja õhulisi piparkooke. Ahjus tulevad aroomid täidavad kodu õhkkonda ning sellega toob kaasa ka jõulu ja uus aasta meeleolu. Ilusad, kodused, pragudega piparkoogid kaneeli värvi kindlasti kutsuvad kõiki pereliikmeid teed jooma ja kingivad paar tundi loomingult aega köögis. Neid saab küpsetada lastega ning pärast süüa piimaga poollõunaks. Neid võib jaotada ilusatesse kotikestesse ning kinkida tuttavatele, sest praegu nii väga hinnatakse kingitusi tehtud sooja käega.
1 Valmis | |
2 Valmis | |
3 Valmis | |
4 Valmis | |
5 Valmis 5 minutit | |
6 Valmis | |
7 Valmis | Lülitada välja mikser, võtta kauss. Lisada jahu, söögisooda ja piparkoogi maitseainet. Kuivainet natuke segada omavahel ning seejärel segada ühtlase massiks. Jagada piparkoogi taignat portsjoniteks, pakkida kotikestesse ning panna ära külmkappi pooleks tunniks. Antud taigen võib säilitada külmkappis mitu päeva. Antud taignat võib küpsetada kohe enne tee joomist või enne külaliste tulekut. |
8 Valmis 10 minutit | Kuumutada ahi kuni 180 C. Võtta taigen külmkappist välja. Tükeldada taigna portsjonid väikesteks pallideks ning kätega vormida õhulised pannkoogi taolised laastud, ladustada küpsetuspaberile. Küpsetuspaber asetada küpsetusalusele. Küpsetada umbes 10 minutit. Valmis piparkoogid peavad kergelt pruunistuma. |
9 Valmis | |
10 Valmis | |
11 Valmis | |
12 Valmis |
Jäta esimene kommentaar!