1 0

ARVE Error: Element ID could not be build, please report this bug.

Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
Biskviit
3 tk Muna Keskmise suurusega kanamuna
200 g Nisujahu
150 g Suhkur
50 g Hapukoor
70 g Kakaopulber
1 pakk Küpsetuspulber
Kreem
600 ml Piim
2 tk Muna Keskmise suurusega kanamuna
150 g Suhkur
1 pakk Vaniljesuhkur
150 g Või
2 spl Nisujahu
Glasuur
150 g Tume šokolaad
50 g Või
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
289 kcal
Kalorsus
5.6 g
Valgud
15.2 g
Rasvad
32.4 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
  • Biskviit
  • Kreem
  • Glasuur
Valmistamine
Jaga

Šokolaaditordiga saab hakkama ka algaja kokk, kui järgib kõik juhiseid. Ainuke keerukus võib olla šokolaaditordi glasuuriga katmine, aga seda toimingut saab lihtsustada, asendades glasuuri tumeda šokolaadiga. Ülejäänud protsessides ei ole midagi keerulist. Nii et edasi kööki, et luua ja nautida šokolaaditorti!

Sammud
1
Valmis

Alustame biskviidiga. Sügavas kausis vahustame munad suhkruga paari minuti jooksul.

2
Valmis

Kui on tekkinud tugev valge vaht, lisame hapukoore ja seejärele kakao. Iga kord uue koostisaine lisamisel vahustame mikseriga korralikult.

3
Valmis

Eraldi kausis segame jahu küpsetuspulbriga ja lisame taignale. Jälle vahustame segu korralikult.

4
Valmis

Määrime väikse vormi (läbimõõduga 20-22 cm) võiga ja valame sinna taigna. Juhime tähelepanu segu konsistentsile. See ei tohiks olla liiga paks. Taignaga vormi peab mitu korda päripäeva keerama, et suured õhumullid välja tuleksid. Vastasel juhul võib biskviit rabedaks muutuda. Küpsetame 190 kraadi juures 30-35 minutit. Samal ajal, kui biskviit ahjus küpseb, hakkame kreemi valmistama.

5
Valmis

Jälle vahustame muna ja suhkru tugevaks vahuks, seejärele lisame vanilli ja jahu.

6
Valmis

Paksu segusse valame piima ja segame koostisaineid korralikult läbi.

7
Valmis

Valame kreemisegu kastrulisse ja paneme väiksele tulele. Ülesanne seisneb selles, et mitte lasta segu keema.

8
Valmis

Selleks peab kreemi pidevalt segama. Kui segu hakkab paksuks minema, kahekordistame jõupingutusi ja segame veel intensiivsemalt. Esimeste mullide pinnale kerkimisel võtame kastruli pliidilt ära.

9
Valmis

Paneme kreemi külma kaussi, et see jahtuks kiiremini.

10
Valmis

Tuleme tagasi meie biskviidi juurde. See on tõenäoliselt juba valmis, on vaja vaid biskviit ahjust välja võtta ja kontrollida valmidust. Selleks torkame biskviidi keskele hambatiku. Kui see on niiske, laseme biskviidil veel 5 minutit ahjus olla.

11
Valmis

Võtame valmis biskviidi ettevaatlikult vormist välja,jahutame veidi ja lõikame noaga õrnalt kaheks osaks. Kui ülemine osa tuli välja kumer, saab seda parandada. Lõikame kumera osa ära ja pudistame selle helvesteks. Need tulevad kasuks tordi tasandamisel.

12
Valmis

Tuleme tagasi kreemi juurde. Jahutatud keedetud massile lisame pehmet võid, või peab aegsasti külmkapist välja võtma.

13
Valmis

Vahustame kreemi ühtlaseks ja kohevaks.

14
Valmis

Valime sobiva läbimõõduga ilusa taldriku, määrime alust kreemiga ja paneme peale tordi alumise osa, määrime paksult kreemiga.

15
Valmis

Siis segame biskviidihelbed vähese kreemikogusega ja paneme selle segu biskviidi peale nii, et keskel jääks süvend. Nüüd asetame peale teise biskviidi osa. Šokolaaditort tuleb välja ühtlane ja mahlane.

16
Valmis

Määrime tordi ülejäänud kreemiga ja paneme selle 20 minutiks külmkappi.

17
Valmis

Šokolaadist ja võist valmistame glasuuri. Selleks saadame need koostisained üheks minutiks mikrolaineahju ning seejärel segame kiiresti šokolaadi täiusliku lahustumiseni.

18
Valmis

Jahutame glasuuri veidi, valame selle tordile ning silume pealmist osa ja külgi noaga. Kui tort on täielikult šokolaadiga kaetud, paneme selle tunniks-pooleteiseks külmkappi.

19
Valmis

Tahket glasuuri peab tasandama kuuma noaga. Torti võib kaunistada oma äranägemise järgi või jätta nii, nagu on. Šokolaaditort on valmis, et teid ja teie külalisi rõõmustada.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
eelmine
Toitev koorene supp mereandidega
Apelsinikana laimiga brasiilia moodi
järgmine
Apelsinikana laimiga brasiilia moodi
eelmine
Toitev koorene supp mereandidega
Apelsinikana laimiga brasiilia moodi
järgmine
Apelsinikana laimiga brasiilia moodi
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here