| Alustame biskviidiga. Sügavas kausis vahustame munad suhkruga paari minuti jooksul. |
| Kui on tekkinud tugev valge vaht, lisame hapukoore ja seejärele kakao. Iga kord uue koostisaine lisamisel vahustame mikseriga korralikult. |
| Eraldi kausis segame jahu küpsetuspulbriga ja lisame taignale. Jälle vahustame segu korralikult. |
| Määrime väikse vormi (läbimõõduga 20-22 cm) võiga ja valame sinna taigna. Juhime tähelepanu segu konsistentsile. See ei tohiks olla liiga paks. Taignaga vormi peab mitu korda päripäeva keerama, et suured õhumullid välja tuleksid. Vastasel juhul võib biskviit rabedaks muutuda. Küpsetame 190 kraadi juures 30-35 minutit. Samal ajal, kui biskviit ahjus küpseb, hakkame kreemi valmistama. |
| Jälle vahustame muna ja suhkru tugevaks vahuks, seejärele lisame vanilli ja jahu. |
| Paksu segusse valame piima ja segame koostisaineid korralikult läbi. |
| Valame kreemisegu kastrulisse ja paneme väiksele tulele. Ülesanne seisneb selles, et mitte lasta segu keema. |
| Selleks peab kreemi pidevalt segama. Kui segu hakkab paksuks minema, kahekordistame jõupingutusi ja segame veel intensiivsemalt. Esimeste mullide pinnale kerkimisel võtame kastruli pliidilt ära. |
| Paneme kreemi külma kaussi, et see jahtuks kiiremini. |
| Tuleme tagasi meie biskviidi juurde. See on tõenäoliselt juba valmis, on vaja vaid biskviit ahjust välja võtta ja kontrollida valmidust. Selleks torkame biskviidi keskele hambatiku. Kui see on niiske, laseme biskviidil veel 5 minutit ahjus olla. |
| Võtame valmis biskviidi ettevaatlikult vormist välja,jahutame veidi ja lõikame noaga õrnalt kaheks osaks. Kui ülemine osa tuli välja kumer, saab seda parandada. Lõikame kumera osa ära ja pudistame selle helvesteks. Need tulevad kasuks tordi tasandamisel. |
| Tuleme tagasi kreemi juurde. Jahutatud keedetud massile lisame pehmet võid, või peab aegsasti külmkapist välja võtma. |
| Vahustame kreemi ühtlaseks ja kohevaks. |
| Valime sobiva läbimõõduga ilusa taldriku, määrime alust kreemiga ja paneme peale tordi alumise osa, määrime paksult kreemiga. |
| Siis segame biskviidihelbed vähese kreemikogusega ja paneme selle segu biskviidi peale nii, et keskel jääks süvend. Nüüd asetame peale teise biskviidi osa. Šokolaaditort tuleb välja ühtlane ja mahlane. |
| Määrime tordi ülejäänud kreemiga ja paneme selle 20 minutiks külmkappi. |
| Šokolaadist ja võist valmistame glasuuri. Selleks saadame need koostisained üheks minutiks mikrolaineahju ning seejärel segame kiiresti šokolaadi täiusliku lahustumiseni. |
| Jahutame glasuuri veidi, valame selle tordile ning silume pealmist osa ja külgi noaga. Kui tort on täielikult šokolaadiga kaetud, paneme selle tunniks-pooleteiseks külmkappi. |
| Tahket glasuuri peab tasandama kuuma noaga. Torti võib kaunistada oma äranägemise järgi või jätta nii, nagu on. Šokolaaditort on valmis, et teid ja teie külalisi rõõmustada. |
Jäta esimene kommentaar!