- 1 tk Muna1 munakollane kanamunast
- 1 tl Sinep
- 2 spl Sidrunimahl
- 2 küünt Küüslauk
- 200 ml Taimeõli
- 1 näputäis SoolOma maitse järgi
Isetehtud majonees – nii palju on juba igasuguseid paljastusi, et ei ole lihtsalt võimalik kokku arvutada! Saated, artiklid, arstide ja dieediarstide arvamused on ühesed – toode on kahjulik. Supermarketite riiulid on aga ikkagi täidetud meeldivates pakendites majoneesidega, ja rahva armastus selle toote vastu mingil põhjusel otsa ei saa. Ja ka supilusikas majoneesi päevas on – mööndustega, aga lubatult – tervisliku toitumise põhilauseks.
Peamine veealune kari majoneesiloos on tootjate kohusetruudus, kuna isegi ideaalkoostis sildil ei näita toote tegelikku koostist. Mis meil siis üle jääb? Kurvastada ja unustada oma palavalt armastatud lemmikkaste, või jääda ostetuga rahule? Ei kumbagi! Mõistlik on ise majoneesi valmistama õppida. Muidugi ei õnnestu vältida suures koguses taimeõli ja kõrget kalorisisaldust, kuid te saate oma kastme koostise osas täielikult kindel olla. See on ka palju maitsvam kui ostetud hõimlane. Kõigele lisaks saab erinevate lisanditega väga huvitavalt eksperimenteerida, näiteks võib lisada näpuotsaga tšiilipipart, mis annab vürtsi ja roosa tooni. Aga võib-olla on see sidruni- või laimikoor, või peeneks hakitud marineeritud kurk? Siin on, nagu öeldakse, kogu maailm teie käes.
1 Valmis | |
2 Valmis | |
3 Valmis | |
4 Valmis | |
5 Valmis | |
6 Valmis | |
7 Valmis |
Jäta esimene kommentaar!