- 1 kg Kanatiivad
- 2 küünt Küüslauk
- 2 näputäit KarriOma maitse järgi
- 1 näputäis SoolOma maitse järgi
- 1 näputäis Punane piparOma maitse järgi
- 2 spl Sojakaste
- 1 spl Taimeõli
Kanatiibu ahjus võib valmistada väga erineval moel, ja iga kord – sõltuvalt kasutatud maitseainetest ja lisanditest – hakkab see lihtsalt valmiv roog uute maitsete ja aroomidega mängima. Kagu Aasia jaoks traditsiooniliste maitseainete kasutamine muudab ka kõige tavalisema toiduaine Tai või India eksootikaks. Vürtsikad, aromaatsed, krõbedad pruunid kanatiivad ahjus – suurepärane suupiste, mis on eriti tuntud telerispordi-fännide seas. Looduslik alternatiiv ostetud “keemilistele” krõpsudele.
1 Valmis | |
2 Valmis | |
3 Valmis | Valame peale paar supilusikatäit sojakastet, puistame üle karri pulbriga, lisame maitse järgi soola ja pipart. |
4 Valmis 30 minutit | |
5 Valmis | Eelnevalt lülitame ahju sisse, valides temperatuuri sõltuvalt soovitud tulemusest: õrnad pruunikad tiivad valmivad 200 kraadiga, krõbedad ja röstitud 220-240 kraadiga. |
6 Valmis 40 minutit | |
7 Valmis | |
8 Valmis | Nõu:valmis vürtsikad krõbedad kanatiivad võib serveerida kuumana vabalt valitud lisandiga (köögiviljasalat, värske maitseroheline, riis, kartul jms.), või jahutatult õlle ja teise jookide juurde suupistena. Kui küpsetusplaadi põhjale veidi vett valada, seda veel natuke jahtumata ahjus kuumutada, segada ja eraldi kaussi valada, saame vürtsika aromaatse kastme, millega võib rooga serveerida. |
Jäta esimene kommentaar!