Sipelgapesa kook on üks populaaresematest ja tuntuimatest kookidest. Valmib üsna lihtsalt. Koogi saab valmis teha isegi algaja kokk. Vaimustav karamell-koorene maitse teeb koogist teie lemmikdesserdi.
Sammud
1
Valmis
Valmistame taigna. Sulatatud või pehmele margariinile lisame suhkru ja muna.
2
Valmis
Segame. Selleks, et muna ei läheks kokku, ei tohi margariin olla kuum.
3
Valmis
Lisame jahu, vaniliini ja küpsetuspulbri. Vaniliini asemele võib kasutada vanillisuhkrut või naturaalset vanillikauna. Lisame näpuotsatäie soola.
4
Valmis
Segame taigna.
5
Valmis
Taignast voolime suvalise pikkusega õhukesed "vorstid".
Taigna puhul võib kasutada ka spetsiaalse otsikuga hakklihamasinat.
6
Valmis
Küpsetame taignavorstikesi ahjus, kuni need on krõbedad. Kui küpsetised on jahtunud, purustame need väikesteks tükkideks.
7
Valmis
Teeme kreemi. Sulatame või ja segame selle kondenspiimaga kokku. Lisame veidi soola (sellist soolakogust ei ole tunda, aga see lisab kreemile maitsetasakaalu).
8
Valmis
Segame liivataignast puru kreemiga. Paneme kogu saadud segu sobiva kujuga kaussi (et anda koogile vajalikku vormi).
Jäta esimene kommentaar!