Dieettoidud alati kasutanud teraapilistel eesmärkidel. Dieete kasutatakse erinevate haiguste ravimiseks, tervise ja figuuri toetamiseks ning muidugi ülekaaluga võitlemiseks.
Ammu on tõestatud, et tervislik keha on otseselt seotud meie toiduratsiooniga, ja ei ole üldse kohustuslik piirata end söödud toidu kogustega. Peab vaid leidma õige lähenemise.
Dieetköök võib olla mitte ainult ajutine meede, vaid osa suurepärasest eluviisist. Tervisliku toitumiseni peaks püüdlema iga inimene, kuna me oleme ju see, mida me sööme!
Loe edasiKaalust alla retseptid toimivad ainult sel juhul, kui oskate nende järgi toidu valmistamisega pihta hakata ning pöörata tähelepanu valmistamise peamistele printsiipidele ja töötlemismeetoditele.
Ei tasu unustada roogade maitset. Mida maitsvam ja isuäratavam toit, seda kiiremini saab organism selle omandada.
Dieet retseptid peavad vastama järgmistele kriteeriumitele:
Toiduainete glükeemiline indeks võib olla kuni 50.
Ülekaalu kaotamiseks mõeldud toitude puhul arvestatakse iga koostisaine töötlemise viisiga eraldi. Palju sõltub lõplikust kalorisisaldusest. Toored toiduained omavad üht kalorisisaldust , keedetud
teist, küpsetatud kolmandat.
Rohkes õlis praadimine muudab iga, isegi kõige kasulikuma toiduaine, ebatervislikuks. Lõplik energiasisaldus kasvab kümneid kordi.
Eelistatud töötlemisviisid on aurutamine, keetmine, hautamine.
Dieettoidud. Retseptid sellest kategooriast ei ole igavad ega keskpärased nagu ekslikult peavad paljud. Toiduained, mis vastavad kõikidele dieetköögi nõuetele, on nii erisugused, et võimaldavad valmistada hulga kasulikke – ja mis kõige tähtsam – maitsvaid roogasid.
Magustoite, suppe, suupisteid ja teisi suurepäraseid teemasid leiate meie leheküljelt ohtrasti.