0 0
Erakordselt erk ja aromaatne pilaff odrakruubist seentega on suurepärane alternatiiv traditsioonilisele riisist valmistatud rasvasele roale.
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
185 g Odrakruup
300 g Servik
1 tk Porgand Keskmise suurusega
1 tk Sibul Keskmise suurusega
2 spl Taimeõli
1 tl Kurkumipulber
1 näputäis Must pipar Jahvatatud. Oma maitse järgi
1 näputäis Sool Oma maitse järgi
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
144 kcal
Kalorsus
4 g
Valgud
4 g
Rasvad
26 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Pilaff ei sisalda lambaliha ega riisi. Teatud sarnasus klassikalise variandiga on aga ometi olemas: erk kurkum, praetud juurviljad, sõmerjas kruup.
Pilaff odrakruubist tuleb välja pidulikuna, aromaatsena ja väga maitsvana, ja mis kõige tähtsam – kasulikuna! Odrakruubis on terve peotäis kasulikke aineid vitamiinidest kiudaineni ja kollageenideni. See tähendab, et odrakruup annab kasu mitte ainult sisemistele kehasüsteemidele, vaid ka välimusele. Isegi jaapanlased, kes on väga suured riisifännid, tunnustavad odrakruubist valmistatud roogasid! Kruubi kombineerimine juurviljadega teeb toidu veelgi kasulikumaks ja toitvamaks.
Austerservik on samuti väga tähtis koosisaine. Seen sisaldab endas haruldast ja väärtuslikku vitamiini D2. Neis seentes on kõrge valgusisaldus, aga kaloreid väga vähe. Austerservikute aroom toidu valmistamise ajal võidab tingimusteta, see on palju rikkalikum kui šampinjonidel, ja ka seente välimus on väga pilkupüüdev. Seega tuleb roog igati suurepärane välja.

Sammud
1
Valmis
30 minutit

Esiteks keedame odrakruubi. Parem on kasutada kilekotti pakendatud kruupi, see on juba pestud, seal ei ole ebavajalikke lisandeid ja ka nõusid on hiljem kergem pesta. Paneme kolm kilekotikest potti suure kogusega veega, lisame maitse järgi soola ja keedame 30 minutit.

2
Valmis
5 minutit

Peseme ja koorime juurviljad. Porgandid muudame kerge käeliigutusega elegantseteks kuubikuteks (tegelikult ei ole nii lihtne, olge ettevaatlikud: juurvili on piisavalt kõva, võib kätte lõigata!). Samamoodi talitame sibulaga. Kuubistatud porgandi ja sibula paneme pannile ja praeme taimeõlis 5-7 minutit.

3
Valmis
15 minutit

Valmis juurviljad asetame kõrvale ja tegeleme austerservikutega. Need peavad olema juba pestud ja kuivatatud. Seeni peab samuti lõikama ja praadima. Selleks on vaja natuke rohkem aega, umbes 15 minutit.

4
Valmis
10 minutit

Segame valmis juurviljad ja seened kokku, maitsestame kurkumi, pipra ja soolaga. Selleks ajaks on odrakruup praktiliselt valmis, võtame selle veest välja ja vabastame kilekottidest. Lisame kruubi ülejäänud koostisainetele, segame. Kui kruup on veel kõva, valame veidi vett ja laseme pannil 10 minutit haududa, kuni toit on valmis. Selle aja jooksul jõuab kruup seguneda praetud seente, porgandi, sibula ja maitseainete aroomiga. Valmis roa kaunistame maitserohelisega ja serveerime kuumana.

5
Valmis

Selline pilaff ei vaja mingeid lihalisandeid, pealegi ei ole need soovituslikud, kuna seeni on üsna raske seedida, ja need asendavadki kotlette ja karbonaade. Kerge juurviljasalat aga on just parajasti see, mis mitmekesistab mai tse- ja värvigammat.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Pikkpoiss munaga on maitsvaim roog pidulikule lauale
eelmine
Pikkpoiss munaga on maitsvaim roog pidulikule lauale
Šnitsel sealihast - pannil valmistatud lihtsa liharoa retsept
järgmine
Šnitsel sealihast – pannil valmistatud lihtsa liharoa retsept
Pikkpoiss munaga on maitsvaim roog pidulikule lauale
eelmine
Pikkpoiss munaga on maitsvaim roog pidulikule lauale
Šnitsel sealihast - pannil valmistatud lihtsa liharoa retsept
järgmine
Šnitsel sealihast – pannil valmistatud lihtsa liharoa retsept
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here