- 185 g Odrakruup
- 300 g Servik
- 1 tk PorgandKeskmise suurusega
- 1 tk SibulKeskmise suurusega
- 2 spl Taimeõli
- 1 tl Kurkumipulber
- 1 näputäis Must piparJahvatatud. Oma maitse järgi
- 1 näputäis SoolOma maitse järgi
Pilaff ei sisalda lambaliha ega riisi. Teatud sarnasus klassikalise variandiga on aga ometi olemas: erk kurkum, praetud juurviljad, sõmerjas kruup.
Pilaff odrakruubist tuleb välja pidulikuna, aromaatsena ja väga maitsvana, ja mis kõige tähtsam – kasulikuna! Odrakruubis on terve peotäis kasulikke aineid vitamiinidest kiudaineni ja kollageenideni. See tähendab, et odrakruup annab kasu mitte ainult sisemistele kehasüsteemidele, vaid ka välimusele. Isegi jaapanlased, kes on väga suured riisifännid, tunnustavad odrakruubist valmistatud roogasid! Kruubi kombineerimine juurviljadega teeb toidu veelgi kasulikumaks ja toitvamaks.
Austerservik on samuti väga tähtis koosisaine. Seen sisaldab endas haruldast ja väärtuslikku vitamiini D2. Neis seentes on kõrge valgusisaldus, aga kaloreid väga vähe. Austerservikute aroom toidu valmistamise ajal võidab tingimusteta, see on palju rikkalikum kui šampinjonidel, ja ka seente välimus on väga pilkupüüdev. Seega tuleb roog igati suurepärane välja.
1 Valmis 30 minutit | |
2 Valmis 5 minutit | Peseme ja koorime juurviljad. Porgandid muudame kerge käeliigutusega elegantseteks kuubikuteks (tegelikult ei ole nii lihtne, olge ettevaatlikud: juurvili on piisavalt kõva, võib kätte lõigata!). Samamoodi talitame sibulaga. Kuubistatud porgandi ja sibula paneme pannile ja praeme taimeõlis 5-7 minutit. |
3 Valmis 15 minutit | |
4 Valmis 10 minutit | Segame valmis juurviljad ja seened kokku, maitsestame kurkumi, pipra ja soolaga. Selleks ajaks on odrakruup praktiliselt valmis, võtame selle veest välja ja vabastame kilekottidest. Lisame kruubi ülejäänud koostisainetele, segame. Kui kruup on veel kõva, valame veidi vett ja laseme pannil 10 minutit haududa, kuni toit on valmis. Selle aja jooksul jõuab kruup seguneda praetud seente, porgandi, sibula ja maitseainete aroomiga. Valmis roa kaunistame maitserohelisega ja serveerime kuumana. |
5 Valmis |
Jäta esimene kommentaar!