- 400 g Kaerahelbed
- 50 g Mandlid
- 50 g Päevalilleseemned
- 50 g Rosin
- 2 spl Mesi
- 2 spl Taimeõli
- 50 g Õunapüree
Hommikusöögiks on isetehtud müsli lihtsalt suurepärane. Mitte ainult sellepärast, et see on kasulik, vaid ka seetõttu, et antud toitu on väga lihtne mitmekesistada. Täna on müsli pähklitega, homme sukaadiga, ülehomme värskete puuviljadega… tundub, et muudatused on väga väiksed, aga kui palju erinevaid maitseid võib välja mõelda. Ja ka serveerida võib müslit erinevalt: mahlaga, jogurtiga, piimaga, keefiriga ja isegi õrna toorjuustuga.
Kuidas saab teha müslit veel kasulikumaks? Õige! Valmistada seda oma kätega. See on suurepärane võimalus anda oma fantaasiale hoogu, ning organismile vajalikku energiat koguda. Mandlid on hea taimse valgu, vitamiinide, mineraalide ja kasulike õlide allikas. Kaerahelbed sisaldavad palju kiudaineid. Päevalilleseemnetes on rasvalahustavad vitamiinid ja polüküllastumata rasvhapped.
Mis puudutab fantaasiat müsli valmistamisel, siis ainete koostis võib muuta olenevalt tujust, isiklikest eelistustest ja käepärastest ainetest. Samaks jäävad vist ainult helbed, aga pähkleid, kuivatatud puuvilju ja seemneid võib kasutada erinevaid.
1 Valmis | |
2 Valmis | |
3 Valmis | |
4 Valmis 40 minutit | Küpsetame müslit 200-kraadise temperatuuriga ahjus 40 minut. Valmimisaeg sõltub muidugi ka sellest, kuidas teie ahi toimetab. Protsessi käigus peab segu keerama, et vältida selle kõrbemist. Valmis müsli on helepruuni värvi ja omab tugevat pähkli-leiva lõhna. Jahtunud segule lisame rosinad. Serveerime naturaalse jogurtiga või keefiriga. Naudime hommikusööki. |
5 Valmis | Isetehtud müslit on kõige parem säilitada kinnises klaaspurgis ja mitte kauem kui kaks nädalat. Aga ei juhtu ka midagi, kui veidi kauem säilitate. Teades, et köögis ootab ees imeline hommikusöök, hakkavad teie pereliikmed varem tõusma ning te valmistate müslit üha uuesti ja uuesti, kuni väärikas purk ei jää tühjaks. |
Jäta esimene kommentaar!