0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
500 g Porgand
2 tk Muna Keskmise suurusega kanamuna
150 g Manna
4 spl Taimeõli
1 näputäis Sool Oma maitse järgi
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
136 kcal
Kalorsus
4 g
Valgud
7 g
Rasvad
14 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Porgandikotletid on kaval roog, kuid mitte valmistamise mõistes – siin on kõik ideaalselt lihtne. Ei, kavalus peitub mujal. Porgandikotletid võivad olla nii põhitoiduks kui ka suurepäraseks desserdiks peale sööki. Kuna porgand on magus, siis lisades peotäis rosinaid, võite julgelt kotlette tee kõrvale serveerida. Kui aga neid valmistamise käigus õrnalt soolaga maitsestada, küüslauku lisada ja maitserohelise-jogurtikastmega serveerida, saate kerge ja kasuliku õhtusöögi.
Ja muide, porgand on just see toiduaine, mille puhul tuleb taimeõli figuurile ainult kasuks. Seega ka need, kes jälgivad õige toitumist, võivad süümepiinadeta praadi nautida! Kõik teavad, et porgandis olevad kasulikud elemendid imenduvad kordades paremini kuumtöötlemisel ja rasva sisaldavate toodete – näiteks või, rõõsk koor või hapukoor – lisamisel.

Sammud
1
Valmis

Koorime ja riivime porgandid, parem on kasutada suuremat riivi. Anname porgandile natuke aega, et see mahla välja annaks. Et protsessi kiirendada võib porgandit kergelt kätega muljuda. Selle retsepti jaoks on parem valida mahlased ja magusad porgandid, siis tuleb toit sisukama maitsega.

2
Valmis

Lisame munad, saadud massi segame põhjalikult läbi. Sõltuvalt soovitud lõpptulemusest lisame suhkrut või soola. Soola ja suhkru võib ka üldse ära jätta, nii tuleks toit veel kasulikum.

3
Valmis

Lisame porgandi-muna segule 50 g mannat, segame põhjalikult, et manna jaguneks segus ühtlaselt.

4
Valmis

Valmis massist voolime kätega väiksed kotletid, surume kotletid hoolikalt kokku, et need pannil laiali ei pudeneks.

5
Valmis
5 minutit

Valame pannile pool õlikogusest, kuumutame ja paneme kotletid pannile. Praeme 5-7 minutit ühelt poolt, siis keerame ja lisame ülejäänud õli. Hoiame kotlette kaane all veel sama kaua ja võtame ära.

6
Valmis

Valmis porgandikotletid paneme taldrikule, serveerime kuumalt. Hommikusöögiks mõeldud kotlette serveerime puuviljalisandiga, õhtusöögina mõeldud kotlette juurviljalisandiga.

7
Valmis

Krõbe koorik ja õrn porgandisisu koos mõistmisega, et tegemist on väga kasuliku toiduga, annavad jõudu, energiat ning tuju. Porgandikotlette saab küpsetada ka ahjus ilma õli ja praadimata. Sellisel juhul on roog saja protsendi võrra tervislikum.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Kanafilee juustuga ja küüslaugumajoneesiga
eelmine
Kanafilee juustuga ja küüslaugumajoneesiga
järgmine
Pulgakoogid šokolaadiglasuuriga “Täheöö”
Kanafilee juustuga ja küüslaugumajoneesiga
eelmine
Kanafilee juustuga ja küüslaugumajoneesiga
järgmine
Pulgakoogid šokolaadiglasuuriga “Täheöö”
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar