- 500 g Veisehakkliha
- 1 tk Sibul
- 80 g Sai
- 100 ml Piim
- 1 näputäis SoolOma maitse järgi
- 1 näputäis Must piparJahvatatud. Oma maitse järgi
- 1 tk MunaKeskmise suurusega kanamuna
- 4 spl Riivsai
- 2 spl Taimeõli
Kotletid ahjus on küpsetatud roog. Kokkade ja arst-toitumisspetsialistide üksmeelse otsusega on küpsetamine juba ammu tunnistatud üheks kõige tervislikumaks termilise töötlemise meetodiks. Esialgne kõrge temperatuur sulgeb kiiresti toote pinna ning isegi hakklihatoidud, mis harilikult kiiresti niiskust kaotavad, säilitavad tiheda pruuni kooriku all oma õrnuse ja mahlasuse. Edasi hauduvad kotletid maitse- ja toiteväärtust kaotamata, ilma üleliigse rasvata.
1 Valmis | Alustame täidise valmistamisega, see annab valmis toodetele suuruse, õhulisuse ja aitab mahla hoida. Kotlettides võib kasutada mannat, jahvatatud kaerahelbed, riivitud toorest kartulit jne, aga "žanriklassikaks" oli ja on sai. Kõvalt (kindlasti!) saialt eemaldame kooriku ja leotame sisu piimas või koores. |
2 Valmis | |
3 Valmis | Valmis hakklihale lööme stabilisaatoriks toore kanamuna, et kotletid ei vajuks praadimisel laiali. Mitte iga perenaine ei tea, et kui valmis hakkliha korralikult segada, lasta segul pool tundi seista (umbes nii, nagu seda tehakse pelmeenitaigna valmistamisel), annab see hakklihale tugevuse ja elastsuse ning stabilisaatoreid ei olegi tarvis lisada. |
4 Valmis | |
5 Valmis | |
6 Valmis | Maitsestame soola ja pipraga. Hakkliha saab aromaatsem, kui sellele lisada mitte valmis jahvatatud pipar, vaid värskelt uhmerdatud või jahvatatud pipar. Lisaks pipardele ja koriandrile on Euroopa kokandustraditsioonis kombeks hakitud lihast roogadele lisada natuke ka riivitud või purustatud muskaatpähklit. |
7 Valmis | |
8 Valmis | |
9 Valmis 25 minutit | |
10 Valmis | |
11 Valmis | Valmis kotlette võib serveerida kuumalt ja külmalt, ükskõik millise lisandiga, valades üle välja tulnud mahlaga või spetsiaalselt valmistatud kastmega, lisades maitset ja kasulikkust värskete köögiviljade ning maitserohelisega. |
Jäta esimene kommentaar!