0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
250 g Lasanjeplaadid
250 g Juust Kõva
300 g Mozzarella juust
Bechamel kaste
1 l Piim
120 g Või
3 spl Nisujahu
Bolognese kaste
700 g Seahakkliha
2 tk Tomat
4 spl Tomatipasta
1 näputäis Must pipar Jahvatatud. Oma maitse järgi
1 näputäis Sool Oma maitse järgi
1 tl Oliiviõli
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
224 kcal
Kalorsus
11.1 g
Valgud
15.3 g
Rasvad
10 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
  • Bechamel kaste
  • Bolognese kaste
Valmistamine
Jaga

Lasanje retsept on raviolide või Minestrone supiga võrreldes üks tuntumaid Itaalia köögi retsepte. Liha, juust ja veidi pastat on kõik, mida vajame maitsva söögi valmistamiseks. Lasanje sai tõepoolest meie perenaisete lemmikuks, kuna see hämmastav pajaroog omab suurel hulgal variatsioone, muutumatuks jääb ainult selle suurepärane maitse! Täna pakume teile valmistamiseks klassikalist tasanjet beshamel- ja bolognesekastmega .

Sammud
1
Valmis

Valmistame ette lasanjeplaadid, kui see on vajalik (vaadake pakendilt).

2
Valmis

Alustame bolognese kastme valmistamisega. Kuumutatud pannile lisame veidi oliivõli, kui hakkliha on rasvane, võib ka õli lisamata jätta.

3
Valmis

Paneme hakkliha pannile, praeme kaane all, vajadusel segame.

4
Valmis

Hakkliha valmimise ajal koorime tomatid ja lõikame need peeneks. Soovi korral võib tomatid köögikombainis purustada. Kõige lihtsam on tomateid koorida, kui panete need paariks minutiks keevasse vette.

5
Valmis

Hakklihale lisame tomatid, tomatipasta, segame.

6
Valmis

Hautame kaane all, kuni kaste pakseneb.

7
Valmis

Lisame maitseained (soovi korral), soola. Segame. Katame kaanega ja paneme kõrvale.

8
Valmis

Samal ajal, kui hakkliha valmib, võib alustada bechamel kastme valmistamisega. Väikesesse eelkuumutatud kastrulisse paneme või. Sulatame või madalal kuumusel.

9
Valmis
1 minut

Sulatatud võile lisame jahu, praeme 1 minuti jooksul.

10
Valmis

Segame, et ei tekiks jahutükke. Kallame pidevalt segades juurde külma piima. Maitsestame soolaga.

11
Valmis

Keedame pidevalt segades madalal kuumusel, kuni kaste on paksenenud. Tõstame kõrvale.

12
Valmis

Riivime juustu jämeda riiviga (pehme ja kõva). Umbes pool riivitud kõvast juustust paneme eraldi kõige pealmise kihi jaoks.

13
Valmis

Alustame lasanje vormistamisega. Jaotame ühtlase kihina vormi põhja veidi bechamel kastet. Laome lasanjeplaatide kihi, seejärel bolognese.

14
Valmis

Puistame ühtlaselt üle riivitud juustuga, valame rohkelt üle bechamel kastmega.

15
Valmis

Kordame kuni vormi täitumiseni.

16
Valmis

Pealemise kihi katame lasanjeplaatidega, puistame üle kõva juustuga ja kallame peale bechameli.

17
Valmis
45 minutit

Küpsetame ahjus temperatuur 180-200 C, valmimisaeg 35-45 minutit.

18
Valmis

Nipid:

Lasanjet on kombeks serveerida eraldi roana. Lasanje on hea selle poolest, et kui mõned koostisained on puudu (kui need teile ei maitse), saate julgelt eksperimenteerida näiteks köögivilja või seentega. Isegi magus lasanje on suurepärase maitsega. Kõige tähtsam on omada nelja koostisosa: lasanjeplaadid, peamine täidis, palju juustu ja beshamel kastet. Head isu!

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Külm tomatisupp
eelmine
Külm tomatisupp Gaspacho Provence maitsetaimedega
Makaronivorm kanaga
järgmine
Makaronivorm kanaga vürtsika kooreses kastmes
Külm tomatisupp
eelmine
Külm tomatisupp Gaspacho Provence maitsetaimedega
Makaronivorm kanaga
järgmine
Makaronivorm kanaga vürtsika kooreses kastmes
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar