0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
1 kg Lambahakkliha
200 g Sibul
2 tl Sool
2 tl Must pipar Jahvatatud
500 g Nisujahu
1 tk Muna Keskmise suurusega kanamuna
200 ml Vesi
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
307 kcal
Kalorsus
36.2 g
Valgud
22.2 g
Rasvad
22.5 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Pelmeenid „Buusid“. Peamine Mongoolia pelmeenide eripära on lihtsad koostisained ja roa valmistamise tõhusus. Sellise õhtusöögiga saab vaimustada nii oma hingesugulasi kui ka külalisi.

Sammud
1
Valmis

Taigna jaoks on vaja kokku segada 1 tl soola, jahu, klaas vett ja muna. Kui teil muna ei ole, saab seda asendada taimeõliga. Tainas tuleb korralikult segada.

2
Valmis

Laud puistata üle jahuga, tainas panna lauale ja sõkkuda, kuni see enam käte külge ei jää ja elastseks muutub. Valmis tainas on vaja katta kausiga, kõrvale panna ning lasta sel puhata.

3
Valmis

Panna sibul, pipar ja hakkliha kaussi ning korralikult segada.

4
Valmis

Lõigata taignast tükk, voolida käte abil sellest kepike ja lõigata väikesteks portsjoniteks. Igast portsjonist teha kuulike.
Rullida taignarulliga kuulikestest kettad. Saadud ketaste paksus peab olema 3-4 mm. Ideaalne on rullida nii, et keskmine osa oleks 1-2 mm võrra paksem kui servad.

5
Valmis

Ketta keskele panna täidist.

6
Valmis

pelmeenid ümbertringi. Hoiame täidisega ketast vasakus käes, teise käe nimetissõrme ja pöidlaga abil tõstke ketta ühte serva. Keskmise sõrme abil katke tainas, siis pöialt lahti laskmata jätkake katmisega, vahetades nimetis- ja keskmist sõrme vastupäeva suunas.

7
Valmis
40 minutit

Lahtised poolfabrikaadid võib külmutada sügavkülmas, ülejäänud pelmeenid asetada aurutisse ja aurutada 35-40 minutit. Aurutamisele kuluv aeg sõltub poolfabrikaatide külmumisastmest.

8
Valmis

Head isu!

9
Valmis

Soovitused valmistamises:
1. Jälgige hakkliha konsistentsi, see ei tohiks olla liiga paks, vastasel juhul jäävad pelmeenid peale keetmist kuivad. Kui hakkliha on paks, võib sellele lisada veidi vett.
2. Hakklihasegu valmistamiseks sobib ideaalselt lambaliha, sama maitsev täidis tuleb, kui kasutada 50%-50% veise- ja sealiha.
3. Peale roa valmimist jahutage pelmeenid kaanega või lehvikuga lehvitades. Sel viisil tainas veidi jahtub ning kuivab ja pelmeenid ei kleepu üksteise külge kinni.
4. Samas ei pea valmis rooga ühte suurde kaussi panema.
5. Mongoolia pelmeene süüakse kätega.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Marmorkeeks – maitsev ja lihtne!
eelmine
Marmorkeeks – maitsev ja lihtne!
Omlett ahjus - populaarse hommikusöögi retsept
järgmine
Omlett ahjus – populaarse hommikusöögi retsept
Marmorkeeks – maitsev ja lihtne!
eelmine
Marmorkeeks – maitsev ja lihtne!
Omlett ahjus - populaarse hommikusöögi retsept
järgmine
Omlett ahjus – populaarse hommikusöögi retsept
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar