0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
500 g Seahakkliha
100 g Leib
200 g Porgand
4 tk Muna Keskmise suurusega kanamuna
200 g Sibul
10 g Sool
6 g Must pipar
10 g Küüslauk
50 g Värsked rohelised
20 g Taimeõli
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
161 kcal
Kalorsus
12.2 g
Valgud
9.1 g
Rasvad
4 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Pikkpoiss munaga on Eestis tundud roog, mida nimetatakse ka valeleivaks. Lihtsal viisil valmiv, tõhus ja imeliselt maitsev roog, mis sobib nii peolauale kui ka perele õhtusöögiks.

Sammud
1
Valmis

Hakklihale lisada peeneks hakitud sibul ja läbi segada.

2
Valmis

Saadud massile lisada sool, pipar ja värsket või kuivatatud maitserohelist. Hakkliha peab olema korralikult segatud, vajadusel lisada veidi keedetud vett.

3
Valmis

Eraldada ühe muna valge ja kollane, munavalge lisada saadud massi ja jälle korralikult läbi segada. Munakollane panna kõrvale.

4
Valmis

Leib pudistada käte vahel väga väikesteks tükkideks, lisada hakklihaga kaussi, segada.

5
Valmis

Peenestada porgandid mis tahes teile sobival viisil, võib lõigata kuubikuteks või riivida. Purustada küüslauk.
Porgand praadida pannil koos taimeõliga läbi.

6
Valmis

Küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile panna 1/3 hakklihast ning voolida piklikuks.

7
Valmis

Hakkliha peale hoolikalt laduda praetud porgand.

8
Valmis

Vormi keskele asetada kolm keedetud muna, munadel peab otsad ära lõikama.

9
Valmis

Ülejäänud hakklihaga katame viimase kihi, anname tulevase roale vormi, eriti hoolikalt surume kinni servad.

10
Valmis

Munakollasega määrime pealmise osa ja küljed.

11
Valmis
60 minutit

Küpsetada ahjus 60 minutit temperatuuriga 180 kraadi.

12
Valmis

Pikkpoisi valmistamisel tuleb tähelepanelikult jälgida koostiainete täiuslikku ladumist. Munad peavad olema üksteisega ühendatud, vastasel juhul võivad pikkpoisi sees tekkida tühimikud.
Munaga pikkpoiss sobib suurepäraselt, nagu iga teine kuum roog, keedetud või praetud kartuliga, püreega, hoidistega ja värske maitserohelisega. Suurepärane on see ka koos väikse koguse punase kastme või soustiga.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Omlett ahjus - populaarse hommikusöögi retsept
eelmine
Omlett ahjus – populaarse hommikusöögi retsept
Ebatavaline pilaff seentega odrakruubist
järgmine
Ebatavaline pilaff seentega odrakruubist
Omlett ahjus - populaarse hommikusöögi retsept
eelmine
Omlett ahjus – populaarse hommikusöögi retsept
Ebatavaline pilaff seentega odrakruubist
järgmine
Ebatavaline pilaff seentega odrakruubist
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar