0 0
Ebatavaline traditsioonilise kohupiimavormi interpreteering. Kaerahelbed lisavad sellele õrnust ja õhulisust, magusalõhnalised õunad aga mahlasust ning aroomi.
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
250 g Kohupiim
2 tk Muna Keskmise suurusega knamuna
2 tk Õun Keskmise suurusega
2 spl Suhkur
100 g Kaerahelbed
1 näputäis Vaniljesuhkur Oma maitse järgi
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
153 kcal
Kalorsus
10 g
Valgud
4 g
Rasvad
18 g
Süsiveskid
8 g
Suhkur
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Kohupiimavorm on üks neist suurepärastest võimalustest, mis aitavad kasulikku lauda mitmekesistada. Kohupiim on ülikasulik toode ja sellepärast on soovitatav seda süüa igapäevaselt. Paraku kõikidele see ei meeldi, kuna üksluisus tüütab ruttu. Abiks on erinevad retseptid, kus kohupiim on peamine koostisaine. Antud retseptis on suhkrut minimaalselt ja jahu puudub täielikult, mis tähendab, et roog sobib ka lastele ja erinevate dieetide armastajatele.

Sammud
1
Valmis

Kõigepealt on vaja kohupiim korralikult läbi hõõruda. Seda võib teha sõelal, kasutada segistit, aga sobib ka kahvel. Mida hoolikamalt hõõruda, seda õrnem on tulemus. Paar sõnad kohupiima rasvasisaldusest. Loomulikult - mida suurem on rasvasisaldus, seda maitsvam on kohupiim, aga õige toitumise reeglitest kinni pidamiseks tasub siiski valida keskmise - 5% rasvasisaldusega kohupiim. Võib kasutada ka rasvata kohupiima, tulemus sellest kannatada ei saa.

2
Valmis

Lisame järg-järgult kaussi munad, suhkru ja vanilliini. Segame kõik läbi, ning hõõrume veel kord korralikult läbi ka peamise koostisaine. Mäletame ju, et sellest toit ainult võidab.

3
Valmis
10 minutit

Lisame taignale kaerahelbed ja laseme neil 10 minutit paisuda.

4
Valmis

Valige kõige magusamad õunad, või vähemalt magus-hapud, sest suhkrut on selles retseptis minimaalselt. Magusad aromaatsed puuviljad koorime ja riivime suurema riiviga. Segame saadud mahlase massi kohupiimaga.

5
Valmis
25 minutit

Taigna kallame päevalilleõliga määritud küpsetusvormi. Tasandame segu hoolikalt kahvliga. Asetame vormi 20-25 minutiks eelkuumutatud ahju kuni imelise aroomi ning kuldse kooriku tekkimiseni.

6
Valmis

Kuumalt on valmis kohupiimavorm üsna pehme, seepärast ei ole seda vaja kohe portsjoniteks jagada. Laske vormil jahutada, siis see taheneb ja tükkide välimus ei saa kannatada. Iga portsjoni võib soovi korral kaunistada värskete õunaviiludega, aprikoosmoosiga või tuhksuhkruga. Antud roog sobib hästi pühapäevaseks koduseks hommikueineks või sõbrannadega õhtuse tee joomise kõrvale.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Imeliselt maitsev banaani smuuti kaerahelvestega
eelmine
Imeliselt maitsev banaani smuuti kaerahelvestega
Originaalne pidulik makaronisalat suitsuvorstiga
järgmine
Originaalne pidulik makaronisalat suitsuvorstiga
Imeliselt maitsev banaani smuuti kaerahelvestega
eelmine
Imeliselt maitsev banaani smuuti kaerahelvestega
Originaalne pidulik makaronisalat suitsuvorstiga
järgmine
Originaalne pidulik makaronisalat suitsuvorstiga
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here