- 250 g Kohupiim
- 2 tk MunaKeskmise suurusega knamuna
- 2 tk ÕunKeskmise suurusega
- 2 spl Suhkur
- 100 g Kaerahelbed
- 1 näputäis VaniljesuhkurOma maitse järgi
Kohupiimavorm on üks neist suurepärastest võimalustest, mis aitavad kasulikku lauda mitmekesistada. Kohupiim on ülikasulik toode ja sellepärast on soovitatav seda süüa igapäevaselt. Paraku kõikidele see ei meeldi, kuna üksluisus tüütab ruttu. Abiks on erinevad retseptid, kus kohupiim on peamine koostisaine. Antud retseptis on suhkrut minimaalselt ja jahu puudub täielikult, mis tähendab, et roog sobib ka lastele ja erinevate dieetide armastajatele.
1 Valmis | Kõigepealt on vaja kohupiim korralikult läbi hõõruda. Seda võib teha sõelal, kasutada segistit, aga sobib ka kahvel. Mida hoolikamalt hõõruda, seda õrnem on tulemus. Paar sõnad kohupiima rasvasisaldusest. Loomulikult - mida suurem on rasvasisaldus, seda maitsvam on kohupiim, aga õige toitumise reeglitest kinni pidamiseks tasub siiski valida keskmise - 5% rasvasisaldusega kohupiim. Võib kasutada ka rasvata kohupiima, tulemus sellest kannatada ei saa. |
2 Valmis | |
3 Valmis 10 minutit | |
4 Valmis | |
5 Valmis 25 minutit | |
6 Valmis | Kuumalt on valmis kohupiimavorm üsna pehme, seepärast ei ole seda vaja kohe portsjoniteks jagada. Laske vormil jahutada, siis see taheneb ja tükkide välimus ei saa kannatada. Iga portsjoni võib soovi korral kaunistada värskete õunaviiludega, aprikoosmoosiga või tuhksuhkruga. Antud roog sobib hästi pühapäevaseks koduseks hommikueineks või sõbrannadega õhtuse tee joomise kõrvale. |
Jäta esimene kommentaar!