0 0
Isetehtud müslibatoonid valmivad väga lihtsalt, kuid nende kasutegur ja maitse on alati laes. Kes hoolivad oma tervisest, peaksid müslislibatoonide retsepti igapäevasesse kasutusse võtma.
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
1 tk Banaan
50 g Õunapüree
3 spl Taimeõli
50 g Mesi
50 g Rosin
50 g Päevalilleseemned
30 g Linaseemned
50 g Maapähkel
150 g Kaerahelbed
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
349 kcal
Kalorsus
8 g
Valgud
23 g
Rasvad
29 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Müslibatoonid ei ole tänapäeval haruldus. Neid müüakse igas supermarketis, ning peab mainima, et suur nõudlus nende järgi on väga õigustatud. Müslibatoonid sisalduvad palju kaloreid, kuid annavad samas kiiresti täiskõhutunde. Siiski pole toote koostis alati ideaalne: maitseined, kahtlane šokolaad ja jogurt, suur kogus suhkrut või fruktoosi ei ole tõenäoliselt hea kaaslane õigele toitumisele.
Seda kõike saab vältida, kui müslibatoonid ise valmistada. Batoonide valmistamine ei ole raske, lõpptulemusena olete nende koostises sada protsenti kindel. Lisaks saab koduses retseptis alati reguleerida suhkrukogust, et toit oleks veelgi kasulikum.

Sammud
1
Valmis

Purustame maapähklid.

2
Valmis

Mõõdame vajaliku koguse seemneid, kaerahelbeid ja rosinaid. Segame kausis kõik koostisained.

3
Valmis

Kooritud banaani murrame suuremateks tükkideks ja paneme kaussi.

4
Valmis

Banaanile lisame õunapüree, või ja mee. Selles etapis võib reguleerida batoonide magusust. Mee võib asendada suhkruga või suhkruasendajaga, võib ka üldse ilma magusaineta hakkama saada. Rosinad annavad juba ise vajaliku noodi. Sama teema kehtib ka või puhul. Või saab samuti eemaldada, asendades see vastava koguse õunapüreega.

5
Valmis

Vahustame blenderis.

6
Valmis
20 minutit

Valame saadud segu kaussi ja lisame seemned, kaerahelbed, rosinad. Segame kõik korralikult läbi ning laseme seista 20 minutit.

7
Valmis

Laotame segu ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kiht peab olema piisavalt paks, aga ka tihe. Suurema tiheduse saavutamiseks võib segu kahvliga vastu ahjuplaati suruda.

8
Valmis

Küpsemisaeg 1 tund temperatuuril kuni 150 kraadi. Kui kiht on omandanud loomuliku pruuni tooni ja meeldiva lõhna, võtame küpsetusplaadi välja.

9
Valmis

Ootamata ära täielikku jahutamist, lõikame valmis kihi nelinurkadeks ja võtame batoonid õrnalt paberilt. Kui batoonid on korralikult jahtunud, võite hakata nautima.

10
Valmis

Müslibatoonid on suurepärane suupiste. Batoonid võib karbiga koolilapsele hommikusöögiks koolikotti pista, või võtta need kaasa parki jalutama minnes.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Huvitav munavorm singiga hommikusöögiks
eelmine
Huvitav munavorm singiga hommikusöögiks
Aroomilised jõulu piparkoogid tee kõrvale või kingituseks
järgmine
Aroomilised jõulu piparkoogid tee kõrvale või kingituseks
Huvitav munavorm singiga hommikusöögiks
eelmine
Huvitav munavorm singiga hommikusöögiks
Aroomilised jõulu piparkoogid tee kõrvale või kingituseks
järgmine
Aroomilised jõulu piparkoogid tee kõrvale või kingituseks
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here