- 2 tk Muna
- 50 ml Piim
- 2-3 lehte Roheline sibul
- maitse järgi Sool
- 40 g Sulatatud juust
- 15 g Või
Omlett juustuga peetakse roaks, mis peab oskama valmistama iga professionaalne kokk. Ja mitte kõikidel õnnestub seda teha esimese korraga. Originaal versioonis omlett ei pea olema lopsakas, seetõttu prantsuse kulinaarid ei kata teda kaanega. See on mugav ka selle pärast, et serveeritakse rooga rulli keerates. Selleks, et see tuleks välja peenemaks, teda täitakse maitsva kasmega või teise täidisega. Selleks, et omletti peal oleks koorik, seda valmistatakse võiga, mitte taimeõliga.
1 Valmis | |
2 Valmis | |
3 Valmis | |
4 Valmis | |
5 Valmis | |
6 Valmis | |
7 Valmis | |
8 Valmis | |
9 Valmis | |
10 Valmis | Meie rahvusköögis on kombeks valmistada omletti kaane all. Tänu sellele nipile roog tuleb välja mitte ainult mahlasem, kuid ka kohevam. Rooga on võimalik mitte ainult panni peal praadida, kuid ka ahjus küpsetada. Sulatatud juustu asemel samamoodi kasutatakse kõvade juuste sordid. Üldiselt omletti võib lisada kõike, mis külmkapis leidub: tomate, paprikat, vorsti, kodujuustu, kuivikuid, seeni, maitserohelesi, sinki, riivitud kartuli, basiiliku, sibulat, peekonit. Vaid maitserohelist ja sibulat parem lisada peaaegu valmis roale, nii nad ei kaota enda loomuliku maitset. Piima asemel võimalik kasutada hapukoort, rõõskkoort või majoneesi. Täita omletti võib juustu küüslauguga ja maitserohelisega, riisiga, nuudlitega.Muidugi, kõige maitsvamalt tuleb välja omlett kodustest kanamunadest, aga kõige kergem-ainult valkedest. Vedeliku ja munade proportsioon peaks olema selline: 1 muna peale pool munakoort piima. Siis temal on vajalik kogus vedelikku ja ta ei varise. Selleks, et lisada roale kohevust, võib lisada natukene jahu või mannat. Parim nõud omletti valmistamiseks-malmist, tal on paksud ääred ja roog valmib ühtlaselt. Niipea, kui roog pruunistab ainult ühelt poolt, aga teiselt poolt jääb veel natuke toorelt, sisse võib lisada täidist ja panna kokku, küpsetada valmiduseni ja serveerida lauda. |
Jäta esimene kommentaar!