0 0
Omlett juustuga - roog, mis tuli meile Prantsusmaalt. Esialgses variandis omletti juustuga valmistati munadest, mis segati läbi, mitte klopiti.
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
2 tk Muna
50 ml Piim
2-3 lehte Roheline sibul
maitse järgi Sool
40 g Sulatatud juust
15 g Või
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
130.4 kcal
Kalorsus
7.1 g
Valgud
9.1 g
Rasvad
5.4 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Omlett juustuga peetakse roaks, mis peab oskama valmistama iga professionaalne kokk. Ja mitte kõikidel õnnestub seda teha esimese korraga. Originaal versioonis omlett ei pea olema lopsakas, seetõttu prantsuse kulinaarid ei kata teda kaanega. See on mugav ka selle pärast, et serveeritakse rooga rulli keerates. Selleks, et see tuleks välja peenemaks, teda täitakse maitsva kasmega või teise täidisega. Selleks, et omletti peal oleks koorik, seda valmistatakse võiga, mitte taimeõliga.

Sammud
1
Valmis

Valmistame ette vajalikud toiduained, arvestatud kaheks portsjoniks.

2
Valmis

Sulatatud juustu riivida.

3
Valmis

Tükeldada rohelist sibulat.

4
Valmis

Lõhkuda muna sügavasse anumisse ja sinna sisse kallata piima.

5
Valmis

Lisada soola ja segada.

6
Valmis

Anumisse lisada riivitud juustu ja sibulat, uuesti segada.

7
Valmis

Asetada panni tulele, panna võid ja kuumutada.

8
Valmis

Kallata vedeliku pannile ja katta kaanega.

9
Valmis

Valmistada umbes 5 minutit.

10
Valmis

Meie rahvusköögis on kombeks valmistada omletti kaane all. Tänu sellele nipile roog tuleb välja mitte ainult mahlasem, kuid ka kohevam. Rooga on võimalik mitte ainult panni peal praadida, kuid ka ahjus küpsetada. Sulatatud juustu asemel samamoodi kasutatakse kõvade juuste sordid. Üldiselt omletti võib lisada kõike, mis külmkapis leidub: tomate, paprikat, vorsti, kodujuustu, kuivikuid, seeni, maitserohelesi, sinki, riivitud kartuli, basiiliku, sibulat, peekonit. Vaid maitserohelist ja sibulat parem lisada peaaegu valmis roale, nii nad ei kaota enda loomuliku maitset. Piima asemel võimalik kasutada hapukoort, rõõskkoort või majoneesi. Täita omletti võib juustu küüslauguga ja maitserohelisega, riisiga, nuudlitega.Muidugi, kõige maitsvamalt tuleb välja omlett kodustest kanamunadest, aga kõige kergem-ainult valkedest. Vedeliku ja munade proportsioon peaks olema selline: 1 muna peale pool munakoort piima. Siis temal on vajalik kogus vedelikku ja ta ei varise. Selleks, et lisada roale kohevust, võib lisada natukene jahu või mannat. Parim nõud omletti valmistamiseks-malmist, tal on paksud ääred ja roog valmib ühtlaselt. Niipea, kui roog pruunistab ainult ühelt poolt, aga teiselt poolt jääb veel natuke toorelt, sisse võib lisada täidist ja panna kokku, küpsetada valmiduseni ja serveerida lauda.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Pelmeenid ahjus
eelmine
Pelmeenid ahjus – toitev vene suupiste hiilgava laudkonna juurde
tatrapuder kanaga
järgmine
Tatar kanaga – isuäratav ja toitev lisand igapäevaseks menüüks
Pelmeenid ahjus
eelmine
Pelmeenid ahjus – toitev vene suupiste hiilgava laudkonna juurde
tatrapuder kanaga
järgmine
Tatar kanaga – isuäratav ja toitev lisand igapäevaseks menüüks
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here