0 0
Õrna pošeeritud muna on täiesti reaalne kodus valmistada. Ilma igasuguse äädika ja närvipingeta. Lihtne ja ilus lahendus.
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
2 tk Muna Keskmise suurusega kanamuna
1 g Oliiviõli
3 g Till
1 näputäis Sool Oma maitse järgi
1 näputäis Must pipar Jahvatatud. Oma maitse järgi
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
160 kcal
Kalorsus
12.3 g
Valgud
11.4 g
Rasvad
0.8 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Pošeeritud muna on kooreta keedetud muna. Klassikalises variandis on valmis muna valge veidi kreemjas, munakollane aga alati vedel. Munad, mis sellisel viisil valmistatud, on ideaalne hommikusöök, sobivad suurepäraselt leiva, juustu ja peekoniga, samuti on üsna populaarsed igasugused pošeeritud munaga salatid. Pošeeritud munade valmistamise oskus annab võimaluse keerukuseta “värskendada” kõiki tuttavaid munadega seotud toite ja rõõmustada külalisi ebatavaliste salatite serveerimisega.

Sammud
1
Valmis

Valame potti või pannile vett nii palju, et vormid, mida kasutame, saaksid ujuda, aga mitte uppuda.
Laseme vee keema. Vesi peab keema tasasel tulel, ilma tugevate mullideta.

2
Valmis

Sel ajal, kui vesi keema läheb, peseme hoolikalt munad.
Silikoonist vormidesse tilgutame õli ja määrime kogu vormi sisepinna õliga kokku. On oluline, et kogu pind saaks põhjalikult õliga kaetud, et muna oleks hiljem võimalik seda kahjustamata kätte saada.

3
Valmis

Hoolikalt, et munakollane jääks terveks, lööme noa abil muna vormi.

4
Valmis

Lisame pipart ja soola.

5
Valmis

Paneme vormid tasasel tulel keevasse vette. Katame keedunõu kaanega.
Klassikalises variandis keedetakse mune 4 minutit. Mina eelistan kõvemat munavalget, seetõttu keedetakse minu variandis mune 6 minutit.
Igal juhul näete te valmistamisprotsessi ja saate valida endale ideaalse konsistentsi saavutamiseks meelepärase valmistamisaja.

6
Valmis

Eemaldame vormid veest ja võtame munad välja, lihtsalt vormi kummuli keerates.
Kui muna on vormi külge kleepunud, eemaldage see lusikaga.

7
Valmis

Kõige õrnem Prantsuse roog on valmis!

8
Valmis

Nipid:

Kui teil silikoonist vorme pole, võite kasutada küpsetuskotte, tegelikult on aga olemas lausa spetsiaalsed pošeerimisvormid. Neis valmistatud munad on ideaalselt ümmargused, nii et kui roog meeldib, võite endale soetada uued köögitarvikud.
Munad peavad kindlasti olema värsked.
Esimest korda on mõistlik valmistada kohe 2-3 muna, katsetades erinevaid valmistamisaegu, et oleks kohe võimalik erinevust hinnata ja leida enda jaoks optimaalne pošeerimisaega.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Pannkoogid kohupiimaga
eelmine
Pannkoogid kohupiimaga, kaneeli ja marja-puuvilja täidisega
järgmine
Puuviljasalat selleriga Imetlus
Pannkoogid kohupiimaga
eelmine
Pannkoogid kohupiimaga, kaneeli ja marja-puuvilja täidisega
järgmine
Puuviljasalat selleriga Imetlus
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here