0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
500 g Tursk või mõni muu valge väherasvane kala
1 tk Muna Keskmise suurusega kanamuna
1 tk Sibul
35 g Kaerahelbed
0.25 spl Sool Maitse järgi
0.25 spl Vürstid Maitse järgi
Piimakaste
500 ml Piim
45 g Või
45 g Nisujahu
0.25 tl Sool Maitse järgi
0.25 tl Pipar Maitse järgi
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
116 kcal
Kalorid
9.7 g
Valgud
5.4 g
Rasvad
7.6 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
  • Piimakaste
Valmistamine
Jaga

See tundub uskumatu vaid isegi see, kes ei ole suur kalaarmastaja, palub lisa, kui proovib kulinaarset meistriteost ehk tefteele kalast. Valige väherasvast kala, näiteks tursk, heik või mintai. Parem võtta tavalised kaerahelbed, mitte kiirkaerahelbed. Kui kõik toiduained on olemas, saab alustada valmistamisega!

Sammud
1
Valmis

Võtke kõik vajalikud toiduained. Külmutatud kala peab sulatama.

2
Valmis

Eemaldage kalafileedelt luud ja puhastage nahast, lõika kala seejärel väiksemateks tükkideks.

3
Valmis

Peenestage kala blenderis või hakklihamasinas.

4
Valmis

Lisage muna saadud kalamassi sisse.

5
Valmis

Puhastage sibul.

6
Valmis

Peenestage sibul blenderis.

7
Valmis

Lisage hakitud sibul kalamassi sisse.

8
Valmis

Lisage kaerahelbed kalamassi sisse.

9
Valmis

Lisage soola ja vürtse maitse järgi.

10
Valmis

Segage kõik ained korralikult läbi ja vormige kalahakklihast väikesed kreekapähkli suurused tefteelid.

11
Valmis

Pange saadud tefteelid ahjuvormi.

12
Valmis

Võtke kõik kastmeks vajalikud ained.

13
Valmis

Segage piim, või, jahu, sool ja maitseained väikses keedupotis. Pange pott pliidile mõõdukale kuumusele ja segage niikaua kuni kaste on paksenenud.

14
Valmis

Kallake saadud kaste ahjuvormi.

15
Valmis
35

Valmistage tefteele ahjus 180 kraadi juures 35 – 40 minutit

16
Valmis

Ärge katke ahjuvormi kaanega, see võimaldab nautida roa krõbedat koorikut ja pehmet sisu. Tefteele võib serveerida erinevate lisanditega. Kõige paremini sobiks riis või kartulipüree.
Head isu!

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Kalakotletid konservidega ja mannaga
eelmine
Kalakotletid konservidega ja mannaga
järgmine
Maitsev küpsetatud koger ahjus sibula padjal
Kalakotletid konservidega ja mannaga
eelmine
Kalakotletid konservidega ja mannaga
järgmine
Maitsev küpsetatud koger ahjus sibula padjal
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here