0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
2 tk Meriahven Puhastatud
5 tk Kartul Keskmise suurusega
1 tk Sibul Keskmise suurusega
1 tk Porgand Keskmise suurusega
2 tl Provence ürdid Ürtide segu
2 spl Taimeõli
0.25 tl Sool Maitse järgi
Toiteväärtus
1 tk
Portsjon
430 kcal
Kalorid
35.5 g
Valgud
14 g
Rasvad
38.5 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Huvitava maitsega meriahven on tervislikku toitumise pooldajate ja nooremade lemmikretsept. Mida võluvat on selles kalas? Vastus on lihtne – vähe kaloreid! Kui toodet valmistada õigesti – minimaalse õli ja soola kogusega ning soovitavalt praadimiseta, siis toode kasu on muljetavaldav.
Enne valmistamist on tähtis varuda õiget peamist koostisosa. Värske meriahven on mereäärsete alade eelis, meie aga saame vaid külmutatud kala. Kala peab olema ühtlane, mille sees poleks vagusid, veidi punakat värvi. Pane tähele, et kala lõpused oleksid punakad, mitte pruunid. Kalal ei tohiks aga olla mingit ebameeldiva või järsu lõhna. Kala tavaliselt müüakse ilma peata, aga soomustega, mis ei kaunista kala, ärge unustage eemaldada soomuseid enne valmistamist!

Sammud
1
Valmis

Valige mitu keskmist kartulit, peske, koorige ja lõigake õhukesteks viiludeks. Lõigake võimalikult õhukesteks viiludeks, et need jõuaksid valmida, kuna kala valmib üsna kiiresti.

2
Valmis

Puhastage sibulat ja lõigake pool rõngast. Koorige pestud porgandit ja riivige jämeda riivija abil. Kui soovite rikastada maitset, praadige juurvilju koore- või taimeõlis. Et vähendada ajakulu ja suurendada kasulikkust, jätke kõik juurviljad praadimata kujul.

3
Valmis

Võtke sügavat ahjuplaati või - vormi. Kindlasti määrige taimeõliga üle. Laotage kartuliviilud vormipõhja ühtlase kihina. Lisage soola ja Provance ürtide segu. Lisage 2-3 spl vett. Laotage köögiviljasegu kartuliviilude peale. Soovi korral võib lisada soola juurde.

4
Valmis

Puhastage kala soomustest ja võtke välja sisikond, lõigake uimed maha. Maitsestage kala mõlemalt poolt soolaga ja Provance ürtidega. Provance ürtidesegu koostises on tavaliselt rosmariin, timjan ja teised aromaatsed ürdid, mis suurepäraselt sobivad kala juurde.

5
Valmis
30 min

Pange ahvenad köögivilja padja peale ja lisage taimeõli. Küpsetage 190-kraadises ahjus 30 minutit. Tähelepanu! Mida kõrgem on kartuli tärklisesisaldus, seda kauem kartul valmib. Kui valida kõrge tärklisesisaldusega kartulisorte, siis kartulid valmivad kauem kui kala. Kontrollige kartuli valmimist tikuga või noaga. Kui kartul on pehme, siis on meie roog valmis.

6
Valmis

Lihtne valmistada ja vähe kaloreid! Kuna ahvenas on väga vähe luid, sobib ka kõige pisematele perekonnaliikmetele. Rikastatud kaltsiumiga, amiinohappetega ja vitamiinidega. Ülimalt maitsev küpsetatud juurviljade lisandiga. Tomati-küüslaugu värske salat suurepäraselt sobiks ahvena juurde. Perekondlik õhtusöök on valmis!

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
eelmine
Maitsev küpsetatud koger ahjus sibula padjal
Hapukoorega šampinjonikaste täistera riisiga
järgmine
Hapukoorega šampinjonikaste täistera riisiga
eelmine
Maitsev küpsetatud koger ahjus sibula padjal
Hapukoorega šampinjonikaste täistera riisiga
järgmine
Hapukoorega šampinjonikaste täistera riisiga
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here