0 0
Kalmaarisalatis on pruunistatud juurviljad, kalmaarirõngad ja veidi taimeõli - kõik. Nauding ja kasu tervise jaoks on garanteeritud.
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
3 tk Kalmaar
1 tk Porgand Keskmise suurusega
1 tk Sibul Keskmise suurusega
4 spl Taimeõli
1 näputäis Sool Oma maitse järgi
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
146 kcal
Kalorsus
12 g
Valgud
10 g
Rasvad
4 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Kalmaarisalat viitab retseptidele, mille koostises on mereannid. Need on reeglina väga peened, aga samas ka väga kallid. No nii, jätame need kallid mereannid pidupäevade jaoks. Igapäevases toiduratsioonis, mis peab olema rikastatud mereandidega, võib kalmaare kasutada. Need ei ole mitte ainult kõikide meredelikatesside toiteväärtusega, vaid on ka täiesti mõistliku hinnaga. Kalmaarid annavad roale mitte ainult huvitava maitse, vaid ka eluliselt vajaliku joodi, mineraalsooli ja ka väga väärtuslikku valku. Selle kvaliteet on parem isegi munavalgest, rääkimata linnu- ja lihatoodetest.
Paljudele kalmaar eriti ei meeldi, seda põhjusel, et nad teevad ühe suure vea kalmaari valmistamisel. Asi on selles, et pikalt kuumtöödeldud kalmaarid muutuvad väga kõvaks, mille tõttu öeldakse sageli, et need on “kummist”. Väljapääs on lihtne – kalmaare peab valmistama väga kiiresti, siis on need õrnad ja hõrgud. Ja veel üks saladus – valima peab mitte suured, vaid väikesed puhastatud kalmaarid, siis ei vea roog kunagi alt.
Ja viimane, mida peab mainima enne valmistamist – antud mereandide puhastamine. See ei ole lihtne, sest need seltsimehed on hästi libedad ja nende nahk on tihedalt koos. Nahka peab noaga kraapima voolava vee all, kindlalt haarates läbipaistvast kilest, mis on esimese roosa kihi all. Sama protseduuri korrata seestpoolt, ärge unustage võtta välja õhukesed ribad, mis on plastiku sarnased.
Puhastatud kalmaarid peavad olema hoolikalt pestud.

Sammud
1
Valmis
5 minutit

Keskmise porgandi riivime või lõikame ribadeks. Kuumutatud pannile valame supilusikatäie õli ja lisame ettevalmistatud juurvilja. Pruunistame porgandi viie minuti jooksul, kuni see muutub pehmeks, paneme porgandi sobiva salatikaussi.

2
Valmis
5 minutit

Kooritud sibula lõikame graatsilisteks poolrõngadeks. Samal pannil, kus valmistasime porgandi, praeme ka sibula, lisades taas supilusikatäie õli. Viiest minutist jälle piisab.

3
Valmis

Korralikult puhastatud kalmaarid lõikame suurteks rõngasteks laiusega umbes 1 cm. Paneme need samale pannile veel ühe õliportsjoniga. Segame rõngaid intensiivselt, need muutuvad väga kiiresti kõvaks. Valmis kalmaarid on valge-roosat värvi, konsistentsilt sarnased keedetud munavalgega.

4
Valmis

Kõik koostisaineid ühendame salatikaussi, lisame ülejäänud õli, soola ja segame. Valmis roa serveerima soojana.

5
Valmis

Seda salatit võib serveerida ka külmana täites naturaalse jogurtiga, hapukoorega või koduse majoneesiga.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
eelmine
Tervislik kaerahelbepuder puuviljadega ja kõrvitsaseemnetega
Koorene pasta hakklihaga ja vürtsika juustukastmega
järgmine
Koorene pasta hakklihaga ja vürtsika juustukastmega
eelmine
Tervislik kaerahelbepuder puuviljadega ja kõrvitsaseemnetega
Koorene pasta hakklihaga ja vürtsika juustukastmega
järgmine
Koorene pasta hakklihaga ja vürtsika juustukastmega
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here