0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
4 pätsi Leib
4 tk Muna
1 tk Kurk
6 tk Redis
1 tk Sulatatud juust
200 g Kilu Soolatud
50 g Roheline sibul
30 g Till
150 g Hapukoor 20%
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
163 kcal
Kalorsus
10 g
Valgud
7 g
Rasvad
15 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Võileivatort kiluga ei ole see roog, mida serveeritakse peo lõpus. See kilutort kaunistab lauda terve peo vältel ja proovida tahavad seda ka need külalised, kellele ei meeldi magustoit, sest tegemist ei ole mitte magusa toidu, vaid suupistega!
Kilutordi kauniks ja ühtlaseks tegemine on ka algajatele jõukohane, ning kui palju varinate on kujunduseks, ainult vali! Erk mitte ainult välimuselt, vaid ka maitseomaduste poolest. See võileivatort ei jätta kedagi nälga.

Sammud
1
Valmis

Alustame koostisosade ettevalmistamisega. Keedame kõvaks 3 suurt muna. Kui teil on väiksemad munad, võib ka 4 tükki võtta. Värsked köögiviljad ja maitserohelise peseme korralikult puhtaks. Kohe algselt on mõistlik osta juba viilutatud kandiline leib.

2
Valmis

Hoolitseme juba alguses tordi alumise kihi eest nii, et see oleks korralikult ühtlaselt taldrikule laotud ja hiljem viltu ei vajuks. Selleks laotame õhukese ühtlase hapukoorekihi lameda taldriku põhjale, ning hapukoorekihi peale laome kõrvuti leivaviilud. Määrime kihi hapukoorega, et see paremini läbi imbuks.

3
Valmis

Hakime maitserohelise ja viilutame kurgid, redise ja munad õhukesteks viiludeks. Kõik koostisained valmistame ette selleks, et edaspidi oleks mugav neid kasutada.

4
Valmis

Nüüd peab kiluga tegelema. Eemaldame kõikidel kiludel pea ja uimed, seejärel eraldame filee, soovitavalt tervena.

5
Valmis

Ja nüüd kõige huvitavam osa - kokkupanek. Tõstame taldriku endale lähemale ja hakkame looma. Hapukoore peale raputame maitserohelist, siis kilukiht, kurk ja munarõngad ja siis uuesti hapukoor. Järgmise leivakihiga kordame sama, aga kurkide asemele on redis. Viimasel kihi puhul kasutame jälle kurke ja katame selle kõiki pealt viimase leivakihiga.

6
Valmis

Selleks, et kõik korralikult läbi imbuks, katame tordi kilega, paneme pressi alla ja tõstame paariks tunniks külmkappi. Kui aega on vähe, saab selle sammu vahele jätta, kuid sellisel juhul on kilutorti vaja väga ettevaatlikult kaunistada, muidu tekib suur risk, et kihid vajuvad viltu!

7
Valmis

Kuni tort on külmas, hakkame tegelema kattega. Valmistame sulatatud juustust ja hapukoorest omapärase kreemi: riivime juustu ja segame selle paari supilusikatäie hapukoorega. Mass peab olema piisavalt paks. Vaja läheb ka kahevärvilist munapuistet. Selleks eraldame keedetud munakollase munavalgest ning surume kahvliga peeneks.

8
Valmis

Jahutatud tordi määrime igast servast juustukreemiga. Puistame meistriteose küljed paksult munakollasega, aga ülevalt munavalgega üle. Jääb ainult kaunistada pealmise osa, selleks võib kasutada kokku rullitud kilufileed, ning ka köögiviljaviile, mida võib sättida lillekujuliselt. Valmis suupistet võib koheselt serveerida, aga vajadusel võib hoida külmkapis, millest kilutort ainult võidab!

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Täidetud kartulid
eelmine
Täidetud kartulid “Paadikesed” juustumütsi ja seentega
Täidetud kartulid
eelmine
Täidetud kartulid “Paadikesed” juustumütsi ja seentega
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar