- 1 purk Punased oadKonserveeritud
- 150 g SuitsukanaRinnafilee
- 1 tk TomatKeskmise suurusega
- 10 g Juust
- 50 g Värsked rohelised
- 1 spl Majonees
- 1 tilk Taimeõli
- 50 g Leib
- 3 küünt Küüslauk
Suitsukanasalat, millega võib lihtsal viisil sööta tervet näljast meestekarja, on väga toitev! Kusjuures see salat maitseb väga ka nõudlikule sööjale. Salatis on krõbedust ja värskust, teravust ja vürtsi, ühesõnaga kõike ideaalseks toidukorraks.
1 Valmis | Suitsukanasalati valmistamist alustame kuivikleivast. See krõbe koostisaine on huvitav sellepoolest, et laseb palju varieerida ja iga variant laiendab uute maitsete piire. Võib võtta kas rukki- või nisuleiba, seda saab praadida või küpsetada, võib kasutada ka võid või taimeõlid, lõigata leib/sai kuubikuteks või pulkadeks, ühesõnaga - asi on maitses, fantaasias ja külmkapi sisus! Antud variandis kasutame rukkileiba, mille lõikame kuubikuteks ja praeme tilgakese taimeõliga krõbedaks. |
2 Valmis | |
3 Valmis | |
4 Valmis | Paneme kastme salatisse, segame salati korralikult läbi, et kaste oleks ühtlaselt jaotunud. Kui soovite salatit kohe serveerida, lisage röstitud leivakuubikud. Leivakuubikud segada salatisse vahetult enne sööma hakkamist. Juhul kui salat jääb oma aega ootama külmkapis, siis leivakuubikuid kohe ei lisa, vaid hoiame need eraldi, et vältida ennetähtaegset läbiimbumist. |
5 Valmis | Suitsukanasalat on mõnes mõttes universaalne, kuna osad koostisained võib oma maitse järgi asendada, näiteks nagu ülaltoodud kuivikleib. Tomati asemel võib kasutada värsket kurki ja suitsukana filee asendada praetud kanaga. Maitserohelist võib vabalt valida. Traditsiooniliselt on selleks till, petersell ja roheline sibul, aga nende asemele saab kasutada kinzat, basiilikut ja marineeritud sibularõngaid, aga kui erinevate kastmetega mängida, saab üldse uue lemmikroa retsepti. |
Jäta esimene kommentaar!