0 0
Kanatiivad ahjus, mis marineeritud ja küpsetatud sojakastmes, ühendavad harmooniliselt vürtsika ja õrna. Traditsiooniliste idamaiste maitseainete ansambel annab lemmikhõrgutisele erilise koloriidi.
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
1 kg Kanatiivad
2 küünt Küüslauk
2 näputäit Karri Oma maitse järgi
1 näputäis Sool Oma maitse järgi
1 näputäis Punane pipar Oma maitse järgi
2 spl Sojakaste
1 spl Taimeõli
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
176 kcal
Kalorsus
16.7 g
Valgud
11.4 g
Rasvad
1.7 g
Süsivrsikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Kanatiibu ahjus võib valmistada väga erineval moel, ja iga kord – sõltuvalt kasutatud maitseainetest ja lisanditest – hakkab see lihtsalt valmiv roog uute maitsete ja aroomidega mängima. Kagu Aasia jaoks traditsiooniliste maitseainete kasutamine muudab ka kõige tavalisema toiduaine Tai või India eksootikaks. Vürtsikad, aromaatsed, krõbedad pruunid kanatiivad ahjus – suurepärane suupiste, mis on eriti tuntud telerispordi-fännide seas. Looduslik alternatiiv ostetud “keemilistele” krõpsudele.

Sammud
1
Valmis

Külmutamata või jahutatud kanatiivad puhastame, vajadusel eemaldame karvad või sulgede jäägid, peseme korralikult külma vee all ja paneme paberrätikule kuivama.

2
Valmis

Paberrätikuga kuivatatud tiivad paneme sügavasse kaussi. Pressime kanatiibade juurde 2-3 küüslauguküünt.

3
Valmis

Valame peale paar supilusikatäit sojakastet, puistame üle karri pulbriga, lisame maitse järgi soola ja pipart.
Kui soovite, et roog oleks vürtsikam ja idamaisema koloriidiga, võib üle pritsida värskelt pressitud sidruni- või laimimahlaga, lisada näputäis suhkrut või pool teelusikat mett, värskelt riivitud ingverit jne.

4
Valmis
30 minutit

Segame kausi sisu korralikult läbi, nii et kõik kanatiivad oleksid ühtlaselt marinaadiga kaetud. Katame kausi kaane või toidukilega ja jätame toatemperatuuril 20-30 minutiks marineerima.

5
Valmis

Eelnevalt lülitame ahju sisse, valides temperatuuri sõltuvalt soovitud tulemusest: õrnad pruunikad tiivad valmivad 200 kraadiga, krõbedad ja röstitud 220-240 kraadiga.
Vormi (küpsetusplaati, haudepoti, kandekasti) määrime taimeõliga ja paneme sinna kiht-kihilt marineeritud kanatiivad, võimalusel piisavalt laiali.

6
Valmis
40 minutit

Vormi (kaaneta) paneme ahju ja küpsetame 30-40 minutit (sõltuvalt soovitud küpsusastmest). Kui on soov saada üleni pruunid krõbedad tiivad, tuleks neid valmistamise käigus pannilabida või tangide abil ringi keerata.

7
Valmis

Valmis!

8
Valmis

Nõu:

valmis vürtsikad krõbedad kanatiivad võib serveerida kuumana vabalt valitud lisandiga (köögiviljasalat, värske maitseroheline, riis, kartul jms.), või jahutatult õlle ja teise jookide juurde suupistena. Kui küpsetusplaadi põhjale veidi vett valada, seda veel natuke jahtumata ahjus kuumutada, segada ja eraldi kaussi valada, saame vürtsika aromaatse kastme, millega võib rooga serveerida.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Kanasupp klimpidega
eelmine
Kodune kanasupp õrnade klimpidega
Karamell
järgmine
Soolane karamell pikantse järelmaitsega
Kanasupp klimpidega
eelmine
Kodune kanasupp õrnade klimpidega
Karamell
järgmine
Soolane karamell pikantse järelmaitsega
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here