0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
1 tk Peenike lavaš
250 g Keedetud kanarind
50 g Kõva juust
2 tl Majonees
2 spl Taimeõli
Toiteväärtus
2 tk
Portsjon
235.6 kcal
Kalorsus
19.9 g
Valgud
9.5 g
Rasvad
17.1 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Lavaširullid kanaga valmistatakse armeenia leivast. Seda küpsetatakse tsilindrikujulistes saviahjudes, mis maa sisse kaevatud. Erineb ta meie leivast nii vormiga, kui ka kasutavatega koostisosadega. See on universaalne toiduaine, selle tõttu paljud koduperenaised õpisid temast valmistada mitte ainult rullid liha, seente ja köögiviljade täidistega, kuid ka laisad tšeburekid, üleujutatavad pirukad, hatšapuri, vormiroad, kodustšaurmat, pitsat, samsat, krõpsud ja veel puuvilja-kohupiima magustoitu ja isegi `Napoleoni´. Tänu suurele suurusele teda võib täita kõigega, millega ainult hing soovib. Lavaš praktiliselt ei sisalda kaloreid, selle tõttu teda on kasulik aegajalt süüa tavalise leiba asemel. Lavašist suupisted suurepäraselt sobivad nii igapäevasteks lõunasöökideks kuid ka pealauale.

Sammud
1
Valmis

Ette valmistame kõik vajalikud tooted, vajalikud 2ks portsjoniks.

2
Valmis

Kõva juustu riivida.

3
Valmis

Keedetud fileet lõigata kuubikuteks.

4
Valmis

Lavaši lõigata kaheks ristkülikuks ja määrida majoneesiga.

5
Valmis

3 cm äärest välja panna liha, peale-juustu.

6
Valmis

Keerata alguses pikkad servad, siis laiuse servad ja keerata rulliks.

7
Valmis

Panni asetada tulele, kallates sinna taimeõli.

8
Valmis

Panna peale lavaši ja praadida mõlemat poolt.

9
Valmis

Serveerida rooga tomatitega.

10
Valmis

Selleks, et rullid tuleksid maitsvam välja, täidise sisse võib lisada tomatid. Ja peage meeles: mida mahlasem on täidis, seda paremini lavaš läbi imbub ja seda meeldivam seda on süüa. Juustu asemel võib kasutada kodujuustu. Ta sulab samamoodi, kui kõva juust.
Selliseid rulle parem soojana süüa. Kuid ka külmana nad ei kaota enda maitse omadusi. Panni asemel võib kasutada ka ahju. Siis roog tuleb välja vähem rasvaseks. Samamoodi erinevaid rullid ja ümbrikud lavašist valmistatakse grillil, multikeetjas ja söepannil.
Serveeritakse rooga kastmega, mis on valmistatud mitte magusast vürtsidega jogurtist. Selleks, et lavaš tuleks välja mahlaseks, temale on vaja aega anda, et täidisega läbi imbuma.
Armeenia leiva ostmisel, pange tähele, et oleks terve, värske, ei murendaks ja omandaks ühtlast paksust.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
tatrapuder kanaga
eelmine
Tatar kanalihaga – isuäratav ja toitev lisand igapäevaseks menüüks
Kanakintsud ahjus
järgmine
Kanakintsud ahjus – lihtne ja aromaatne roog igaks juhuks
tatrapuder kanaga
eelmine
Tatar kanalihaga – isuäratav ja toitev lisand igapäevaseks menüüks
Kanakintsud ahjus
järgmine
Kanakintsud ahjus – lihtne ja aromaatne roog igaks juhuks
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar