- 85 g Tatar
- 250 ml Vesituline
- 0,5 tk Porgand
- 0,5 tk Sibul
- 200 g Kanamaks
- 2 spl Taimeõli
- maitse järgi Sool
- maitse järgi Must pipar
Tatrapuder kanamaksaga ja natuke köögivilju – midagi üleliigset koostisesse ei kuulu. Ammusest ajast on tatar tuntud oma kasulike omaduste pärast. Ta sisaldab vähe süsivesinikuid, on rikkalik väärtuslike elementide poolest. Kanamaks ei ole väärtuslike elementide sisaldamise osas tatrast halvem. Ei ole kallis, kiire, toitev ja kasulik-kõik see kombineerub suurepäraselt selles roas. Sellist varianti võib valmistada teiseks roaks või õhtusöögiks. Toiduainete ettevalmistamine, valmistamine ja serveerimine ei võta palju aega.
1 Valmis | |
2 Valmis | |
3 Valmis | |
4 Valmis | |
5 Valmis | |
6 Valmis | |
7 Valmis | |
8 Valmis | |
9 Valmis | Kanamaksa on parem osta jahutatuna, aga mitte külmutatuna. Selleks, et maks oleks õrn, praadige seda lühikest aega, 6-7 minutit on täiesti piisavalt. Kindlasti kasutage retseptis näidatud kogus tatart ja vett, siis tatar ei kee üle ja tuleb välja tangune. Soovi korral lisage igasuguseid vürtsid: ka ilma nendeta tuleb tatar kanamaksaga välja aromaatsena ja omandab rikkaliku maitset. Lauale serveerimisel võib lisada ka tükikese võid, mis annab veel rohkem mahlasust. Kui järgida kõiki tegevusi ja valmistada kvaliteetsetest toiduainetest, siis roog tuleb välja uskumatult maitsev ja isuäratava välimusega. |
Jäta esimene kommentaar!