0 0
Tatrapuder kanamaksaga erineb mitte töömahuka valmistamise protsessi poolest. Tatrapuder kanamaksaga ei jäta ükskõikseks pere ega külalisi.
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
85 g Tatar
250 ml Vesi tuline
0,5 tk Porgand
0,5 tk Sibul
200 g Kanamaks
2 spl Taimeõli
maitse järgi Sool
maitse järgi Must pipar
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
119.1 kcal
Kalorsus
7.9 g
Valgud
5.6 g
Rasvad
9.6 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Tatrapuder kanamaksaga ja natuke köögivilju – midagi üleliigset koostisesse ei kuulu. Ammusest ajast on tatar tuntud oma kasulike omaduste pärast. Ta sisaldab vähe süsivesinikuid, on rikkalik väärtuslike elementide poolest. Kanamaks ei ole väärtuslike elementide sisaldamise osas tatrast halvem. Ei ole kallis, kiire, toitev ja kasulik-kõik see kombineerub suurepäraselt selles roas. Sellist varianti võib valmistada teiseks roaks või õhtusöögiks. Toiduainete ettevalmistamine, valmistamine ja serveerimine ei võta palju aega.

Sammud
1
Valmis

Lõikame maks keskmise suurusega tükkideks (umbes 2*3 cm). Maks on parem lõigata suuremateks tükkideks, et ta jääks mahlaseks ja pehmeks. Liiga väikesed tükid hakkavad praadimise käigus kõrbema ja muutuvad kuivaseks.

2
Valmis

Võtame panni või hautamispoti. Kuivale pinnale valame taimeõli, kuumutame ja asetame ühtlaselt maksa tükid. Praeme keskmise tule peal, aeg-ajalt segades.

3
Valmis

Puhastame sibulat ja lõikame väikesteks kuubikuteks.

4
Valmis

Peseme porgandi ja riivime suure jämedusega riiviga.

5
Valmis

Köögiviljad ja maksa segame läbi ja praeme edasi. Oluline, et nemad ei kõrbeks, muidu saate tunda mõrudat maitset. Seetõttu tuleb kogu aeg jälgida valmidust.

6
Valmis

Vajaduse korral puhastame tatra prahistest osakestest ja peseme läbi minimaalselt kolmes vees. Lisame tatra maksa ja köögiviljade juurde. Valame peale keevat vett. Lisame soola ja pipart maitse järgi. Köögilabida abil jaotame toidu nõus ühtlaselt.

7
Valmis

Katame kaanega ja hautame keskmiselt 20 minutit.

8
Valmis

Valmis roa segame korralikult läbi ja serveerime eraldi taldrikutele. Tatart kanamaksaga võib kaunistada maitserohelisega.

9
Valmis

Kanamaksa on parem osta jahutatuna, aga mitte külmutatuna. Selleks, et maks oleks õrn, praadige seda lühikest aega, 6-7 minutit on täiesti piisavalt. Kindlasti kasutage retseptis näidatud kogus tatart ja vett, siis tatar ei kee üle ja tuleb välja tangune. Soovi korral lisage igasuguseid vürtsid: ka ilma nendeta tuleb tatar kanamaksaga välja aromaatsena ja omandab rikkaliku maitset. Lauale serveerimisel võib lisada ka tükikese võid, mis annab veel rohkem mahlasust. Kui järgida kõiki tegevusi ja valmistada kvaliteetsetest toiduainetest, siis roog tuleb välja uskumatult maitsev ja isuäratava välimusega.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Hiina kapsa salat kanaga
eelmine
Hiina kapsa salat kanaga – õrn ja kerge eelroog kiireks valmistamiseks!
Koorene lõhesupp
järgmine
Koorene lõhesupp – skandinaavia rooga valmistamise retsept
Hiina kapsa salat kanaga
eelmine
Hiina kapsa salat kanaga – õrn ja kerge eelroog kiireks valmistamiseks!
Koorene lõhesupp
järgmine
Koorene lõhesupp – skandinaavia rooga valmistamise retsept
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here