Kastmed on ammustest ajast kõikides maailma köökides kokanduslikul pjedestaalil oma kindla koha võtnud. Isegi ketšup ja majonees on tuntud juba varasematest aegadest. On olemas väga palju eriliiki kastmeid ja neid serveeritakse täiesti erinevate roogadega (liha- ja köögiviljaroad, magusad ja soolased toidud), erineval kujul (vedelad ja paksud, püreestatud ja tükkidega), erineva temperatuuriga (kuumad-külmad kastmed).
Loe edasiKõige levinumad nendest:
Kartuli kõrvale valitud õige kastme abil saab tavalisest ja mittemärkimisväärsest praetükist teha meeldejääva ja originaalse suupiste, või vastupidi – pehmendada tugevat domineerivat maitset (näiteks angerjas), varjutades seda õrnade nootidega. Paljud kastmed võivad kaunistada tavalist igavat lisandit ning muuta selle lausa iseseisvaks roaks. Eksperimenteerige, ja te saate tuttavaks kõikide kokakunsti peensustega.
Kaste on vedel soust, mis sisaldab toidumahlasid. Iga isegi algaja perenaine on enese teadmata mitmel korral kastet valmistanud. Kaste ei pruugi olla jahu, tärklise või muude paksenditega, sest isegi köögivilja või liha hautamisel saadud puljong on juba kaste. Kõikide lemmik ja ammu tuttav tomatikaste on tõeline kaste kana või lihatoitude kõrvale. Tohutu hulk retsepte mitmekesistab tavapärast igapäevast menüüd. Meie lehte jälgides tuletate meelde juba tuttavaid kastmeid, kuid saate ka uusi retsepte ning oma lähedaste üllatamine ja jahmatamine hakkab olema naeruväärselt lihtne.
Kastme valmistamine muutub lihtsaks ja meeldivaks protsessiks, kui kõrval on usaldusväärne ja kindel teejuht, mis suunab teid selles suurepärases mitmetahuliste ja täiesti erinevate maitse- ja värvilahenduste maailmas.
Meie veebileht pakub Teile kõik võimalikke kastmeid, mis rõõmustavad mitte ainult retseptide mitmekesisusega, vaid ka unikaalsete maitseomadustega.