0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
50 g Või
50 g Nisujahu
500 ml Piim
1 näputäis Sool Oma maitse järgi
1 näputäis Must pipar Jahvatatud. Oma maitse järgi
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
144 kcal
Kalorsus
3.5 g
Valgud
10 g
Rasvad
10.3 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Bechamel kaste on kaasaegse perenaise jaoks juba praktiliselt sama valmistamise oskus, kui al dente pasta valmistamine. See on väga lihtne. Kõige tähtsam – mitte lubada tükkide tekkimist. Milleks on see kaste vajalik? Kastet on võimalik kohandada – varieerides erinevaid maitseaineid ja lisades uusi komponente, saate te just sellise kastme, mida antud ajahetkel ning situatsioonis vajate. Loomulikult saab kastet kasutada algsel kujul, näiteks lasanje valmistamisel, liha või kala serveerimisel.
Et kastmele aroomi lisada, võib piima eelnevalt maitsestada. Valige maitseained (seenekastme jaoks sobivad näiteks tüümian ja rosmariin), ja lisage need piimale. Laske piim keema. Võtke tulelt ja jätke 30 minutiks seisma. Peale piima jahtumist tuleb maitseaineid välja korjata. Sellist piima võib hoida külmkapis kuni säilivusaja lõpuni.
Bechamel valmib väga lihtsal viisil: 1 osa võid, 1 osa jahu ja piima (või koort) koguses, mis on vajalik, et kaste saavutaks vajaliku konsistentsi.

Sammud
1
Valmis

Valmistame kastmepaksendaja. Sulatame või väikeses potis madalal kuumusel.

2
Valmis

Lisame jahu, praeme pidevalt segades. Segu peab saavutama kuldse värvi.

3
Valmis

Samamoodi segades lisame külma piima. Jälgime, et ei tekiks tükke - lisage piima järk-järgult, väikeste portsjonitena. Kui jahutükid siiski tekivad, saab need eemaldada, kui kurnate valmis kastme läbi peenikese sõela. Selles etapis võib lisada maitseained ja soola.

4
Valmis

Laseme keema, keedame umbes 5 minutit, et kaste pakseneks. Tõstame tulelt.

5
Valmis

Bechameli saate julgelt serveerida lihaga (veise-, sea-, linnulihaga), valge kala, kartuli ja juurviljadega. Jahtunud kastmele tekib kile, mis rikub selle välimuse, seepärast peab kastme serveerima kuumalt.
Selleks et jahtnud kastmele taas isuäratav välimus anda, kuumutage seda madalal kuumusel, lisades seejuures natuke piima.
Bechameli võib külmkapis hoida 2-3 ööpäeva.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Banaanikeeks
eelmine
Banaanikeeks suussulavate tumeda šokolaadi tükkidega
Brokkoli püreesupp
järgmine
Brokkoli püreesupp porgandi ja sulatatud juustuga
Banaanikeeks
eelmine
Banaanikeeks suussulavate tumeda šokolaadi tükkidega
Brokkoli püreesupp
järgmine
Brokkoli püreesupp porgandi ja sulatatud juustuga
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar