- 50 g Või
- 50 g Nisujahu
- 500 ml Piim
- 1 näputäis SoolOma maitse järgi
- 1 näputäis Must piparJahvatatud. Oma maitse järgi
Bechamel kaste on kaasaegse perenaise jaoks juba praktiliselt sama valmistamise oskus, kui al dente pasta valmistamine. See on väga lihtne. Kõige tähtsam – mitte lubada tükkide tekkimist. Milleks on see kaste vajalik? Kastet on võimalik kohandada – varieerides erinevaid maitseaineid ja lisades uusi komponente, saate te just sellise kastme, mida antud ajahetkel ning situatsioonis vajate. Loomulikult saab kastet kasutada algsel kujul, näiteks lasanje valmistamisel, liha või kala serveerimisel.
Et kastmele aroomi lisada, võib piima eelnevalt maitsestada. Valige maitseained (seenekastme jaoks sobivad näiteks tüümian ja rosmariin), ja lisage need piimale. Laske piim keema. Võtke tulelt ja jätke 30 minutiks seisma. Peale piima jahtumist tuleb maitseaineid välja korjata. Sellist piima võib hoida külmkapis kuni säilivusaja lõpuni.
Bechamel valmib väga lihtsal viisil: 1 osa võid, 1 osa jahu ja piima (või koort) koguses, mis on vajalik, et kaste saavutaks vajaliku konsistentsi.
1 Valmis | |
2 Valmis | |
3 Valmis | |
4 Valmis | |
5 Valmis | Bechameli saate julgelt serveerida lihaga (veise-, sea-, linnulihaga), valge kala, kartuli ja juurviljadega. Jahtunud kastmele tekib kile, mis rikub selle välimuse, seepärast peab kastme serveerima kuumalt. |
Jäta esimene kommentaar!