0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
1 tk Muna 1 munakollane kanamunast
1 tl Sinep
2 spl Sidrunimahl
2 küünt Küüslauk
200 ml Taimeõli
1 näputäis Sool Oma maitse järgi
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
580 kcal
Kalorsus
2 g
Valgud
62.5 g
Rasvad
2.5 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Isetehtud majonees – nii palju on juba igasuguseid paljastusi, et ei ole lihtsalt võimalik kokku arvutada! Saated, artiklid, arstide ja dieediarstide arvamused on ühesed – toode on kahjulik. Supermarketite riiulid on aga ikkagi täidetud meeldivates pakendites majoneesidega, ja rahva armastus selle toote vastu mingil põhjusel otsa ei saa. Ja ka supilusikas majoneesi päevas on – mööndustega, aga lubatult – tervisliku toitumise põhilauseks.
Peamine veealune kari majoneesiloos on tootjate kohusetruudus, kuna isegi ideaalkoostis sildil ei näita toote tegelikku koostist. Mis meil siis üle jääb? Kurvastada ja unustada oma palavalt armastatud lemmikkaste, või jääda ostetuga rahule? Ei kumbagi! Mõistlik on ise majoneesi valmistama õppida.
Muidugi ei õnnestu vältida suures koguses taimeõli ja kõrget kalorisisaldust, kuid te saate oma kastme koostise osas täielikult kindel olla. See on ka palju maitsvam kui ostetud hõimlane. Kõigele lisaks saab erinevate lisanditega väga huvitavalt eksperimenteerida, näiteks võib lisada näpuotsaga tšiilipipart, mis annab vürtsi ja roosa tooni. Aga võib-olla on see sidruni- või laimikoor, või peeneks hakitud marineeritud kurk? Siin on, nagu öeldakse, kogu maailm teie käes.

Sammud
1
Valmis

Valime vahustamiseks sobiva kausi. Kõige parem on võtta väikese läbimõõduga sügav kauss, võib olla ka suur tass. (Pildil on mitte kõige sobivam variant - lai kauss, selleks et valmistamise protsess ja tulemus oleksid paremini nähtavad).

2
Valmis

Segame kausis munakollase, sinepi, pressime sinna küüslauguküüned ja lisame soola.

3
Valmis

Vahustame koostisained kergelt kahvliga.

4
Valmis

Pressime juurde sidrunimahla ja vahustame mikseriga. Protsess võtab aega mitte vähem kui 15 minutit, aga võib minna ka 20 minutit, seetõttu varume kannatust.

5
Valmis

Lisame vähehaaval järk-järgult taimeõli ja jälgime, kuidas majonees vahustamise käigus aina heledamaks ja kohevamaks muutub. Tõeline kokanduslik maagia!

6
Valmis

Isetehtud majonees omab valmiskujul heledat kreemjat tooni, erinevalt poemajoneesist säilib see ainult kaks päeva. Seetõttu ei ole mõtet varuda seda tulevikuks, vaid valmistada värske portsjoni õigel hetkel.

7
Valmis

Sellist majoneesi kasutatakse mistahes traditsioonilistes salatites, või siis iseseisvalt värske leiva- või juurviljalõikudega.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Böfstrooganov
eelmine
Böfstrooganov kanasüdamete, võitatiku ja hapukoorega
Jaapani omlett
järgmine
Jaapani omlett Tamagoyaki paprika ja kapsa täidisega
Böfstrooganov
eelmine
Böfstrooganov kanasüdamete, võitatiku ja hapukoorega
Jaapani omlett
järgmine
Jaapani omlett Tamagoyaki paprika ja kapsa täidisega
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar