0 0
Karamellikaste pikantse soolase järelmaitsega. Valmib kiiresti ja veel kiiremini süüakse ära.
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
200 g Suhkur
50 ml Vesi
100 g Või
190 ml Koor 20% rasvasisaldusega
0.5 tl Sool
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
354 kcal
Kalorsus
1.1 g
Valgud
22.1 g
Rasvad
38 g
Süsivesikud
35 g
Suhkur
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Soolase järelmaitsega karamell on tõeline leid! Ja las soola ja magusa karamelli segu kõlab veidi hirmustavalt – see on lihtsalt juba ammu lõhutud stereotüüp. Tilk mahedat pehmet kastet jäätisepallil on meeldiv kerge lisand. Ja kujutage endale ette karamellikihiga torti või kooki. Siin omab juba üksnes värv ja aroom suurt väärtust, rääkimata maitsest. Tõesti, kas tasub mainida, et tavalised pannkoogid, millele on lisatud see soolane nauding, hakkavad kõikide eluvärvidega mängima. Ühesõnaga – tasub proovida, nii et otse kööki ja valmistama.

Sammud
1
Valmis

Valame mugava käepidemega kastrulisse suhkru ja lisame vett.

2
Valmis

Keedame siirupit kõrgel kuumusel. Kõigepealt peab ootama, kuni suhkur on täielikult lahustanud, seejärel kergelt segada, nii et segu ei hakkaks kristalliseeruma.

3
Valmis

Keedame, kuni siirup on ilusat kuldset värvi ja eemaldame kastruli tulelt. Oluline on värvusega mitte üle pingutada. Kui siirup muutub liiga tumedaks, on suur risk, et kaste tuleb kibeda maitsega.

4
Valmis

Ootamata siirupi jahtumist, viskame sinna sisse hea käntsaka võid ja segame tugevalt.

5
Valmis

Kui mass on ühtlane, paneme kastruli tagasi tulele, keedame karamelli mõned minutid keskmisel kuumusel. Kui märkate, et suhkur hakkas kristalliseeruma, ei ole paanikaks põhjust.

6
Valmis

Kätte on lihtsalt jõudnud hetk, mil on vaja koort lisada. Lisame pidevalt segades koore kastmele. Tuleme uuesti pliidi juurde tagasi ja teeme veel mõned minutid lusikaga tööd. Selles etapis reguleerime karamelli paksust. Kui kaste on piisavalt paks, laseme selle ainult korraks keema ja kohe eemaldame. Kui soovite midagi paksemat ja tihedamat, keetke seni, kuni vajalik konsistents on saavutatud. Peamine on mitte unustada, et jahutamisel muutub kaste veel paksemaks.

7
Valmis

Viimane etapp on pidulik näpuotsatäis soola, mis - nagu kirsike tordil - muudab kogu pilti tervikuna. Pool teelusikatäit on täiesti piisav.

8
Valmis

Valmis karamallikastme paneme purki. See säilib külmkapis umbes kaks nädalat, lisaks reeglina veel paar päeva siia-sinna.

9
Valmis

Valmis!

10
Valmis

Nõu:

serveerige seda sõltuvust tekitavat karamelli jäätise, pannkookide või isegi puuviljaviiludega, samuti proovige sellega torti või keeksi kaunistada, või pakkuge lastele tassi kohviga.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Kanatiivad ahjus
eelmine
Kanatiivad ahjus – lihtsalt valmiv krõbe hõrgutis
järgmine
Kotletid ahjus on maitse ja kasulikkuse harmoonia
Kanatiivad ahjus
eelmine
Kanatiivad ahjus – lihtsalt valmiv krõbe hõrgutis
järgmine
Kotletid ahjus on maitse ja kasulikkuse harmoonia
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here