- 1 kg Sealiha
- 200 g Sibul
- 400 g TomatBlenderis purustatud
- 150 ml Koor10%
- 1 tl Maisitärklis
- 1 näputäis SoolOma maitse järgi
- 1 näputäis Must piparOma maitse järgi
- 1 tk Loorberileht
- 2.5 l Vesi
- 300 g Makaronid
Guljašš sealihast on üks neist hästi tuttavatest ema toitudest, mis olid terve pere lõunaks vaba päeval. Nüüd on seda kombeks nimetada «comfort food». See sama “mugav toit” on igaühel oma, aga guljašš sealihast püreega või makaronidega oli igaühel lapsepõlvest meeles. Muidugi ei olnud varem selliseid vidinaid, mis meie köögis peaaegu kogu töö ära teevad, toitu tuli valmistada praktiliselt pliidi kõrval seistes. Tänapäevane perenaine, kes peab jõudma palju rohkem, võib säästa oma aega maitset kahjustamata. See sama lapsepõlvemaitse. Tehke guljašš sealihast kiirkeetjas ja te hakkate seda pidevalt sel viisil valmistama!
1 Valmis | |
2 Valmis | |
3 Valmis | |
4 Valmis | |
5 Valmis | |
6 Valmis | Peale taimeri signaali peatada aerofritüüri töö. Avada kaas ettevaatlikult, see on kuum! Lisada lihale ja sibulale sool, maitseaineid, purustatud tomatid ja koor. Selleks, et kaste oleks ühtlase ja sametise struktuuriga, segada väikses veekoguses maistärklis ja seejärele lisada ülejäänud koostisainetele. |
7 Valmis | |
8 Valmis | Vastavalt pakendis märgitud valmistamisajale arvutada makaronide keetmiseks vajaminev aeg roa serveerimise hetkeni. Keeta vesi, lisada maitse järgi soola. Valada makaronid keevasse vette ja keeta kuni valmimiseni sõltuvalt eelistustest. Peab arvesse võtma, et enne serveerimist ei sega makarone kastmega. Makaronid tuleb panna sõelale ja segada. |
9 Valmis | |
10 Valmis | |
11 Valmis | |
12 Valmis | |
13 Valmis | On veelgi "laisem" selle sealihast guljaši valmistamise retsept. Liha sibulaga, soolaga, pipraga, maitseainetega ja tomatitega võib kiirkeetjas segada paar tundi enne valmistama hakkamist, ning lasta segul marineerida. Seejärele lisada koor ja maisitärklis ning valmistada kohe 30 minuti jooksul. Maitse tuleb mõnevõrra teine, aga saab säästa aega muude asjadega tegelemiseks! |
Jäta esimene kommentaar!