0 0
Kuum ja kohev kapsapirukas kabuskadžin , mis on valmistatud pannil. Traditsioonilise Osseetia roa õrn maitse.
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
500 g Nisujahu
300 g Keefir
300 g Valge peakapsas
20 g Või
1 tk Muna Keskmise suurusega kanamuna
1 spl Pärm
0.5 spl Suhkur
1 tl Sool
150 g Juust
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
198 kcal
Kalorsus
7.9 g
Valgud
8.6 g
Rasvad
33.3 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Osseetia kapsapirukas on Kaukaasia köögi osa. Selle köögi road on alati väga maitsvad. Eriti head on idamaised pirukad. Neid iseloomustab erinevate koostisainete rohkus. Klassikaline on keefiri-pärmitainas, mille küpsemisel tekib kordumatu aroom.

Sammud
1
Valmis

Kapsa lõikame pikkadeks peeneteks ribadeks. Juustu riivime keskmise riiviga.

2
Valmis

Väheses vees (ca 100 ml) lahustame 1 spl kiirpärmi, peotäie jahu ja suhkru. Katame rätikuga ja jätame 15 min utiks sooja keskkonda. Kui segu (taignajuuretis) hakkab kobrutama, lisame keefirit ja ülejäänud jahu. Lisame soola, segame taigna. Jätame taigna 1-2 tunniks kerkima.

3
Valmis

Kapsa aurutame pannil väikse kogusega veega.

4
Valmis

Eraldi kausis segame kokku kapsa, juustu ja ühe muna.

5
Valmis

Valmis taigna jagame 3 osaks (kohevate pirukate jaoks). Kui te soovite õhemaid pirukad, siis jagage tainas viieks. Rullime iga tüki eraldi. Keskele paneme kapsa-juustutäidise. Korjame taigna servad keskele kokku. Keerame ümber ja surume pirukat hoolikalt kergete sõrmevajutuste või tainarulliga.

6
Valmis

Asetame pirukad eelkuumutatud pannile, kokku korjatud taignaosade pool jääb alla. Praeme ilma võita mõlemalt poolt, kuni koorik on kuldne. Valmis kapsapirukad paneme vaagnale üksteise peale, et tekiks püramiid, järg-järgult iga kihti võiga määrides.

7
Valmis

Kapsapirukad lõigatakse kolmnurgadeks. Ajalooliselt on kabuskadžin olnud rituaalne roog. Seda on kombeks valmistada arvul, mida saab kolmega jagada.
Rahvuslikus retseptis kasutatakse soolaseid soolvees olevaid juuste: brõnsa, suluguni. Juustu ka saab asendada naturaalse soolatud kodujuustuga.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Kiirelt valmiv marjatort Pehkinud känd
eelmine
Kiirelt valmiv marjatort Pehkinud känd
järgmine
Puuvilja-marjadega smuutijäätis pulgaga
Kiirelt valmiv marjatort Pehkinud känd
eelmine
Kiirelt valmiv marjatort Pehkinud känd
järgmine
Puuvilja-marjadega smuutijäätis pulgaga
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here