0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
250 g Või
125 g Fariinsuhkur Demera või muskovado
125 g Suhkur Valge väike
125 g Mesi
125 g Tatramesi
800 u Nisujahu
2 tl Piparkoogi maitseaine või kotike maitseainet kuumvini jaoks, kanell, kuiv ingver
1 tl Sooda
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
403 kcal
Kalorsus
4.9 g
Valgud
13.7 g
Rasvad
66.2 g
Süsivesikud
35 g
Suhkrud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Jõulu piparkoogid on erilised. Kui Teil on paar tundi aega enne jõuluime juhtumist, veetke need köögis küpsetades aroomilisi ja õhulisi piparkooke. Ahjus tulevad aroomid täidavad kodu õhkkonda ning sellega toob kaasa ka jõulu ja uus aasta meeleolu. Ilusad, kodused, pragudega piparkoogid kaneeli värvi kindlasti kutsuvad kõiki pereliikmeid teed jooma ja kingivad paar tundi loomingult aega köögis. Neid saab küpsetada lastega ning pärast süüa piimaga poollõunaks. Neid võib jaotada ilusatesse kotikestesse ning kinkida tuttavatele, sest praegu nii väga hinnatakse kingitusi tehtud sooja käega.

Sammud
1
Valmis

Piparkookide valmistamiseks tuleb ettevalmistada toitained. Või tuleb võtta külmkappist välja 3 tundi enne piparkookide valmistamist, teisen toitained 1 tund enne. Kõik tuled ära mõõta ja kaaluda ning võib alustada.

2
Valmis

Kui ei õnnestu saada kätte spetsiaalset maitseainet piparkookide jaoks – pole hullu! Antud eesmärkiks sobib ka maitseaine kuumveini jaoks, kotike jahvatatud kaneeli ja kotike jahvatatud ingverit. Kotike sisu kuumveine jaoks tuleb iseseisvalt jahvatada ühtlaseks pulbriks. See võib võtta mõnda aega.

3
Valmis

Kindla tulemuse jaoks on soovituslik jahvatatud maitseainete segu tõmmata läbi sõela. Ja parem mitu korda.

4
Valmis

Segada erinevates kogustes jahvatatud kaneeli ja ingverit koos saadud maitseainete seguga kuumveini jaoks. Maitseaine piparkookide ja teiste küpsetiste jaoks valmis!

5
Valmis
5 minutit

Piparkookide taigna jaoks segada mikseriga kausis maksimaalses kiiruses pehme või ja mõlemad suhkrud kuni segu muutub õhuliseks massiks. See võtab aega kuni 5 minutit!

6
Valmis

Peatamatult tuleb mikserisse lisada mett. Segada veel kuni ühtlase massini.

7
Valmis

Lülitada välja mikser, võtta kauss. Lisada jahu, söögisooda ja piparkoogi maitseainet. Kuivainet natuke segada omavahel ning seejärel segada ühtlase massiks. Jagada piparkoogi taignat portsjoniteks, pakkida kotikestesse ning panna ära külmkappi pooleks tunniks. Antud taigen võib säilitada külmkappis mitu päeva. Antud taignat võib küpsetada kohe enne tee joomist või enne külaliste tulekut.

8
Valmis
10 minutit

Kuumutada ahi kuni 180 C. Võtta taigen külmkappist välja. Tükeldada taigna portsjonid väikesteks pallideks ning kätega vormida õhulised pannkoogi taolised laastud, ladustada küpsetuspaberile. Küpsetuspaber asetada küpsetusalusele. Küpsetada umbes 10 minutit. Valmis piparkoogid peavad kergelt pruunistuma.

9
Valmis

Võtta välja küpsetusalus ahjust, jahutada natukene piparkoogid laua peal.

10
Valmis

Täis jahutamiseks jaotada piparkoogid aluse peale.

11
Valmis

Valmis!

12
Valmis

Antud piparkoogid on kõige parem säilitada germeetilises karbis koos värske tükki õunaga, siis nad püsivad kauem pehmena. Eriti head on need piparkoogid teega või piimaga. Kõige parem on serveerida need kuumveiniga! Ja võib tähistada Jõulude tulekut.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
eelmine
Kodused isetehtud müslibatoonid
Kanafilee juustuga ja küüslaugumajoneesiga
järgmine
Kanafilee juustuga ja küüslaugumajoneesiga
eelmine
Kodused isetehtud müslibatoonid
Kanafilee juustuga ja küüslaugumajoneesiga
järgmine
Kanafilee juustuga ja küüslaugumajoneesiga
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar