0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
Tainas
2 tk Muna Keskmise suurusega kanamuna
500 g Nisujahu
300 g Pohlad
1 tl Sooda
Kreem
200 g Hapukoor
200 g Suhkur
Toiteväärtus
1 tk
Portrsjon
548 kcal
Kalorsus
12.1 g
Valgud
9.5 g
Rasvad
104 g
Süsivesikud
33.3 g
Suhkur
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
  • Tainas
  • Kreem
Valmistamine
Jaga

Marjatort ” Pehkinud känd ” marjade, moosi või puuviljasiirupiga ja hapukoore kreemiga. Tordipõhjad tulevad välja õhulised ja kiiresti immutatavad. Tordi retsepti hindavad perenaised, kellel on kaua aega külmkapis olnud marjad või moos, ja ka need, kellel ei ole piisavalt aega küpsetamiseks.

Sammud
1
Valmis

Suure kaussi panna marjad. Võib võtta mistahes marjad, antud juhul oli kasutatud pohlasid. Lisada pool suhkrust ja munad, korralikult segada.

2
Valmis

Saadud segusse lisada söögisooda, korralikult vahustada. Sooda lisamisega segu vahustub ja muudab oma värvi.

3
Valmis

Valada jahu kaussi ja segada. Tainas peab välja tulema keskmine, mitte vedel ja mitte paks.

4
Valmis
25 minutit

Valame taigna vormi ja paneme ahju temperatuuriga 180 kraadi Celsiuse skaala järgi 52 minutiks.

5
Valmis
30 minutit

Hapukoort segada teise suhkrupoolega, korralikult vahustada ja panna külmkappi 30 minutiks.

6
Valmis

Tordipõhjad tordi jaoks lõigata kaheks osaks, määrida saadud kreemiga ja seejärel panna tort kokku.

7
Valmis

Kokku pandud tort määrida pealt kreemiga ja ka soovi korral kaunistada värskete marjadega.

8
Valmis

Marjatordi jaoks on parem kasutada lihtsat küpsetamisvormi, näiteks, ümmargust või kandilist, ja tuleb ka oodata, kuni tordipõhjad on jahunud. Seega, tainas läheb vormist välja ja tordipõhjad tulevad välja sirged ja ilusad.
Võid kasutada mis tahes marju, aga kõige maitsvam tort tuleb välja, kui võtta hapusid marju. Väga hästi sobib astepalju, pohl, sõstar, jõhvikas, karusmari ja muud. Marjade asemele sobib hästi ka moos või suhkrustatud mari, aga siis peab natuke vähendama moosi kogust.
Suhkrut lisame kreemi sisse järk-järgult, seejuures maitstes. Kui hapukoor on paksem, on vähem suhkrut vaja.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Koore-tomati guljašš sealihast kiirketjas
eelmine
Koore-tomati guljašš sealihast kiirketjas
Osseetia kapsapirukas Kabuskadžin paksu taigna peal
järgmine
Osseetia kapsapirukas Kabuskadžin paksu taigna peal
Koore-tomati guljašš sealihast kiirketjas
eelmine
Koore-tomati guljašš sealihast kiirketjas
Osseetia kapsapirukas Kabuskadžin paksu taigna peal
järgmine
Osseetia kapsapirukas Kabuskadžin paksu taigna peal
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar