0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
Tordipõhjade koostisained
400 g Kondenspiim
2 tk Muna Keskmise suurusega kanamuna
150 g Nisujahu
1 spl Küpsetuspulber
1 pakk Vaniljesuhkur
Hapukoorekreemi jaoks
400 g Hapukoor
100 g Tuhksuhkur
Võikreemi jaoks
200 g Või
400 g Keedetud kondenspiim
100 g Küpsised Magusad
Kaunistamiseks
26 tk Tordikaunistused Suhkrukujukeste komplekt, marmelaadist lilled 20 tk
300 g Suhkrumass Roosa
100 g Maisitärklis
1 tass Vesi
Toiteväärtus
1 tk
Portsjon
771 kcal
Kalorsus
10.7 g
Valgud
33.2 g
Rasvad
110 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
  • Tordipõhjade koostisained
  • Hapukoorekreemi jaoks
  • Võikreemi jaoks
  • Kaunistamiseks
Valmistamine
Jaga

Käesolev laste sünnipäevatort “Piimatüdruk” erineb veidi klassikalisest tordist, kuna kreem baseerub mitte vahukoorele, vaid hapukoorele. See ei halvenda kuidagi tordi maitset, kuid valmistamise protsess on oluliselt lihtsam. Järgides samm-sammult juhiseid, saate tordi hõlpsasti suhkrumassiga katta.
Töö kondiitrimaterjalidega on piisavalt vaevanõudev, seepärast võib esimeseks korraks kaunistusteks mõeldud kujukesed poes osta, mitte ise valmistada. Seda enam, et tänapäeval on kauplustest võimalik leida praktiliselt kõike: fantastilisi loomi, lilli, igasuguseid monogramme ja lehti. Erilist tähelepanu tasub pöörata töövahenditele. Kindlasti on vajalik hea taignarull ja pressi tordi pinna tasandamiseks. Ka suhkrumass on parem valmis osta, nii on kindlam. Aga võib ka riskida ning suhkrumass ise valmistada.

Sammud
1
Valmis

Kõigepealt valmistame tordipõhjade taigna. Vahustame munad, lisame vaniljesuhkrut ja kondenspiima ning vahustame veel. Valame pool jahust segule, lisame ühe supilusikatäie küpsetuspulbrit ning segame ettevaatlikult jahu segu sisse. Jätkame taigna vahustamisega ja lisame ülejäänud jahu. Segame tainast umbes 5 minutit. Tainas peab saama ühtlane.

2
Valmis

Kuumutame ahju ca 180 kraadile. Edasi läheme loominguliseks. Selleks, et tordipõhjad oleksid ühtlased ja korralikud, joonistame küpsetuspaberile markeri ja šablooni abil vajaliku läbimõõduga ringid. Valmimise käigus kleepub tainas paberile, seega on vaja täpselt nii palju ringe, kui on tordipõhju. Meie tordi puhul on neid kuus. Iga kord määrime paberi esmalt õliga ning paneme paberile 1,5-2 supilusikat tainast.
Asetame tordipõhjad üksteise järel ahju küpsetama. Küpsemine võtab aega mitte rohkem kui 5 minutit. Niipea kui taigna kiht pruunistub, võtame selle kiiresti ahjust välja ja eemaldame paberi.

3
Valmis

Kui kõik kihid on valmis, peab need ühtlaseks lõikama. Selleks võib kasutada vajaliku mõõduga potikaant. Asetage potikaas tordipõhja peale ning lõigake noaga üleliigne osa ära. Lõigatud osasid me muide ära ei söö, neid läheb veel vaja.

4
Valmis

Tordi vahekihtide jaoks kasutame hapukoorekreemi. Selleks on meil vaja tuhksuhkrut. Kui seda ei ole, võib tuhksuhkru jahvatada kohviveskiga. 10 sekundiga saab suhkrust tuhksuhkur. Lisame tuhksuhkru ning hapukoore kaussi ja vahustame ühtlaseks. Valmis kreemiga määrime paksult iga kihti, jätame ainult tordi pealmise osa määrimata. Peale läheb juba teine kreem. Selles etapis jätame tordi vajutise alla kaheks-kolmeks tunniks kuni terveks ööks puhkama.

5
Valmis

Suhkrumassist katte alla ei sobi kaugeltki mitte iga kreem. Niiske pinnaga kokkupuutel sulab suhkrumass väga kiiresti ära. Seetõttu teeme purustatud küpsistega paksu võikreemi. Kuubikuteks lõigatud pehme või panna sügavasse kaussi. Või vahustada mikseriga väikse kiiruse juures, kuni või maht enam ei suurene. Lisada kondenspiim ja vahustada veel 5-7 minutid. Võtame järelejäänud taignalõigud, lisame purustatud küpsised ja peenestame saadud segu. Jääb ainult kokku segada mõlema kaussi sisu ning kreem ongi valmis. Jahutame kreemi ca 20 minutit.

6
Valmis

Väga tähtis valmistamise etapp on kreemi kõige pealmisele tordikihile kandmine. Kreem läheb tordi peale paksult ja eemaldab kõik ebatasasused. See on oluline suhkrumassi edukaks pealekandmiseks. Kreemi paneme tordile spaatli ja labida abil: algul peale, seejärel külgedele. Kreem tuleb jaotada hoolikalt, püüdke teha tort servadest natuke kõrgemaks. Kreem peab jahtuma ja hanguma, selleks kulub 20-30 minutid. Seejärel tasandame pinna lõplikult. Lõikame kuuma noaga ära väljaulatuvad servad ning anname tootele ideaalvormi. Laseme kreemil taas veidi hanguda.

7
Valmis

Hakkame tööle suhkrumassiga. Selleks, et mass oleks pehmem, voolime seda kätega nagu plastiliini. Peale seda rullime õhukese tärklisekihiga kaetud pinnal massi 0,3-0,5 sm paksuseks kihiks. Taignarulli abil kanname suhkrumassi kihi ettevaatlikult tordile. Silume suhkrumassi pressrauaga, alustades ülevalt ning liikudes sujuvalt külgedele. Alumise serva lõikame ringiratast, jättes paari sentimeetri laiuse varu. Kui kõik on valmis, eemaldame noa abil liigse suhkrumassi.

8
Valmis

Et taastada suhkrumassi esialgne värv, eemaldame pinnalt tärklise. Selleks niisutame pealmist kihti kergelt veega. Kui kiht juhtus pragunema või katki minema, saab seda katkist kohta hoolikalt niisutades ning pressrauaga siludes parandada. Nüüd jääb vaid üle tort lillede ja kujukestega kaunistada. Selleks tuleb ka neid kergelt niisutada ning seejärel tordi pinnale suruda.

9
Valmis

Valmistamise protsess on küll lihtne, kuid vajab aega ja kannatlikkust. Seetõttu on parem kõik varakult ette valmistada. Selline tort on tõeliseks lastepeo kaunistuseks. Maitsev ja särav, tõmbab ligi nii lapsi kui täiskasvanuid. Edu ning hea tuju on garanteeritud!

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
eelmine
Jahuta tervislikud kaerahelbeküpsised banaaniga
Koore-tomati guljašš sealihast kiirketjas
järgmine
Koore-tomati guljašš sealihast kiirketjas
eelmine
Jahuta tervislikud kaerahelbeküpsised banaaniga
Koore-tomati guljašš sealihast kiirketjas
järgmine
Koore-tomati guljašš sealihast kiirketjas
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar