- Tordipõhjade koostisained
- 400 g Kondenspiim
- 2 tk MunaKeskmise suurusega kanamuna
- 150 g Nisujahu
- 1 spl Küpsetuspulber
- 1 pakk Vaniljesuhkur
- Hapukoorekreemi jaoks
- 400 g Hapukoor
- 100 g Tuhksuhkur
- Võikreemi jaoks
- 200 g Või
- 400 g Keedetud kondenspiim
- 100 g KüpsisedMagusad
- Kaunistamiseks
- 26 tk TordikaunistusedSuhkrukujukeste komplekt, marmelaadist lilled 20 tk
- 300 g SuhkrumassRoosa
- 100 g Maisitärklis
- 1 tass Vesi
Käesolev laste sünnipäevatort “Piimatüdruk” erineb veidi klassikalisest tordist, kuna kreem baseerub mitte vahukoorele, vaid hapukoorele. See ei halvenda kuidagi tordi maitset, kuid valmistamise protsess on oluliselt lihtsam. Järgides samm-sammult juhiseid, saate tordi hõlpsasti suhkrumassiga katta.
Töö kondiitrimaterjalidega on piisavalt vaevanõudev, seepärast võib esimeseks korraks kaunistusteks mõeldud kujukesed poes osta, mitte ise valmistada. Seda enam, et tänapäeval on kauplustest võimalik leida praktiliselt kõike: fantastilisi loomi, lilli, igasuguseid monogramme ja lehti. Erilist tähelepanu tasub pöörata töövahenditele. Kindlasti on vajalik hea taignarull ja pressi tordi pinna tasandamiseks. Ka suhkrumass on parem valmis osta, nii on kindlam. Aga võib ka riskida ning suhkrumass ise valmistada.
1 Valmis | Kõigepealt valmistame tordipõhjade taigna. Vahustame munad, lisame vaniljesuhkrut ja kondenspiima ning vahustame veel. Valame pool jahust segule, lisame ühe supilusikatäie küpsetuspulbrit ning segame ettevaatlikult jahu segu sisse. Jätkame taigna vahustamisega ja lisame ülejäänud jahu. Segame tainast umbes 5 minutit. Tainas peab saama ühtlane. |
2 Valmis | Kuumutame ahju ca 180 kraadile. Edasi läheme loominguliseks. Selleks, et tordipõhjad oleksid ühtlased ja korralikud, joonistame küpsetuspaberile markeri ja šablooni abil vajaliku läbimõõduga ringid. Valmimise käigus kleepub tainas paberile, seega on vaja täpselt nii palju ringe, kui on tordipõhju. Meie tordi puhul on neid kuus. Iga kord määrime paberi esmalt õliga ning paneme paberile 1,5-2 supilusikat tainast. |
3 Valmis | |
4 Valmis | Tordi vahekihtide jaoks kasutame hapukoorekreemi. Selleks on meil vaja tuhksuhkrut. Kui seda ei ole, võib tuhksuhkru jahvatada kohviveskiga. 10 sekundiga saab suhkrust tuhksuhkur. Lisame tuhksuhkru ning hapukoore kaussi ja vahustame ühtlaseks. Valmis kreemiga määrime paksult iga kihti, jätame ainult tordi pealmise osa määrimata. Peale läheb juba teine kreem. Selles etapis jätame tordi vajutise alla kaheks-kolmeks tunniks kuni terveks ööks puhkama. |
5 Valmis | Suhkrumassist katte alla ei sobi kaugeltki mitte iga kreem. Niiske pinnaga kokkupuutel sulab suhkrumass väga kiiresti ära. Seetõttu teeme purustatud küpsistega paksu võikreemi. Kuubikuteks lõigatud pehme või panna sügavasse kaussi. Või vahustada mikseriga väikse kiiruse juures, kuni või maht enam ei suurene. Lisada kondenspiim ja vahustada veel 5-7 minutid. Võtame järelejäänud taignalõigud, lisame purustatud küpsised ja peenestame saadud segu. Jääb ainult kokku segada mõlema kaussi sisu ning kreem ongi valmis. Jahutame kreemi ca 20 minutit. |
6 Valmis | Väga tähtis valmistamise etapp on kreemi kõige pealmisele tordikihile kandmine. Kreem läheb tordi peale paksult ja eemaldab kõik ebatasasused. See on oluline suhkrumassi edukaks pealekandmiseks. Kreemi paneme tordile spaatli ja labida abil: algul peale, seejärel külgedele. Kreem tuleb jaotada hoolikalt, püüdke teha tort servadest natuke kõrgemaks. Kreem peab jahtuma ja hanguma, selleks kulub 20-30 minutid. Seejärel tasandame pinna lõplikult. Lõikame kuuma noaga ära väljaulatuvad servad ning anname tootele ideaalvormi. Laseme kreemil taas veidi hanguda. |
7 Valmis | Hakkame tööle suhkrumassiga. Selleks, et mass oleks pehmem, voolime seda kätega nagu plastiliini. Peale seda rullime õhukese tärklisekihiga kaetud pinnal massi 0,3-0,5 sm paksuseks kihiks. Taignarulli abil kanname suhkrumassi kihi ettevaatlikult tordile. Silume suhkrumassi pressrauaga, alustades ülevalt ning liikudes sujuvalt külgedele. Alumise serva lõikame ringiratast, jättes paari sentimeetri laiuse varu. Kui kõik on valmis, eemaldame noa abil liigse suhkrumassi. |
8 Valmis | Et taastada suhkrumassi esialgne värv, eemaldame pinnalt tärklise. Selleks niisutame pealmist kihti kergelt veega. Kui kiht juhtus pragunema või katki minema, saab seda katkist kohta hoolikalt niisutades ning pressrauaga siludes parandada. Nüüd jääb vaid üle tort lillede ja kujukestega kaunistada. Selleks tuleb ka neid kergelt niisutada ning seejärel tordi pinnale suruda. |
9 Valmis |
Jäta esimene kommentaar!