0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
3 tk Muna Keskmise suurusega kanamuna
160 g Nisujahu
150 g Või
120 g Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
150 g Tume šokolaad
1 purk Kondenspiim
50 g Tordikaunistused
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
383 kcal
Kalorsus
6 g
Valgud
19 g
Rasvad
47 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Pulgakoogid tõmbavad lapsi magnetina. Midagi üllatavat ei ole, sest need koogid näevad välja väga erilised ja maitsevad nagu tõeline muinasjutt. Pealegi on neid põnev koos valmistada! No mis saab olla veel paremaks põhjuseks, et oma järeltulijatega koos aega veeta? Isegi neile, kes toiduvalmistamises tugevad ei ole, on retsept jõukohane – tuleb vaid täpselt juhiseid järgida, aga laste silmis tõuseb teie usaldusväärtus taevani!

Sammud
1
Valmis

Lõikame või väikesteks kuubikuteks, et see kiiremini pehmeks muutuks. Paneme kaussi, lisame suhkru ja vahustame ühtlaseks massiks.

2
Valmis

Lisame taignasse munad, jätkates vahustamist.

3
Valmis

Jahu segame küpsetuspulbriga ja valame taignasse, saadud segu peab konsistentsilt olema paksu hapukoore sarnane.

4
Valmis

Paneme taigna väiksesse võiga määritud vormi.

5
Valmis
30 minutit

Küpsetame biskviiti 180 kraadi juures 25-35 minutit, loomulikult sõltub küpsetusaeg ahjust. Küpsetise valmidust on väga lihtne kontrollida hambatikuga. Kui tikk jääb kuivaks, on biskviit valmis.

6
Valmis

Valmis biskviit on vaja jahutada, selleks lõikame biskviidi väikesteks tükkideks.

7
Valmis

Kui biskviit on nii palju jahtunud, et seda saab kätte võtta, lõhume selle veel väiksemateks osadeks ja hakime kahvliga helvesteks.

8
Valmis

Lisame helvetele 100-150 g kondenspiima, segame ja vajadusel lisame veel.

9
Valmis

Peamine on, et segu ei tuleks liiga vedel, sel juhul kaotavad pallid kiiresti vormi. Valmis tainas peab olema kindel, aga elastne. Teeme saadud segust veidi suuremad - umbes kreeka pähkli suurused pallid, ja paneme need pooleks tunniks külmkappi.

10
Valmis
15 minutit

Kui pallid on hangutud, on vaja nende külge kinnitada pulgad. Võib osta spetsiaalsed pulgakookidele mõeldud pulgad, aga võib ka kasutada käepärased vahendid, näiteks kokteilikõrsi või šašlõkitikke. Paneme väiksele taldrikule 4-5 šokolaadiruutu, need on vaja sulatada mikrolaineahjus. Ühest minutist võimsusega 600 piisab.
Kastame kõrred sulatud šokolaadi ja surume kohe sügavalt pallidesse. Pulgakoogid paneme jälle külmkappi, et šokolaad hanguks ja kogu konstruktsioon kinnistuks. Selleks läheb veel 10-15 minutit.

11
Valmis

Võtame glasuuri valmistamiseks sobiva kausi. Parem on kasutada väikese läbimõõduga sügavat tassi. Paneme sinna ülejäänud šokolaadi ja väikse tüki võid, umbes 50 g. Asetame tassi veevanni, ootame kuni massi sulamiseni ja segame korralikult. Laseme glasuuril veidi jahutada.

12
Valmis

Võtame iga pulgakoogi pulgast kinni ja kastame sulatatud šokolaadiga tassi, jälgime, et kate oleks ühtlane. Võtame palli ettevaatlikult tassist nii, et pulk ei tuleks pallist välja, laseme glasuuri ülejääkidele maha tilkuda.

13
Valmis

Puistame üle suhkrutähekestega ja paneme kõrge klaasi sisse seisma. Kui pulgad olid halvasti kinnitatud, siis saab koogid panna lihtsalt taldrikule. Sel juhul saab küll natuke kannatada koogiosa, aga kui pind on hangutud, on seda võimalik korrigeerida ja kõik saab korda.

14
Valmis

Laseme pallidel tunni jooksul külmkapis lõplikult taheneda ja serveerime kannatamatutele degustaatoritele otse klaasist! Edu ja tunnustus on teile garanteeritud.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
eelmine
Porgandikotletid krõbeda koorikuga
järgmine
Toitev koorene supp mereandidega
eelmine
Porgandikotletid krõbeda koorikuga
järgmine
Toitev koorene supp mereandidega
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar