0 0
Aromaatne Sipelgapesa kook, immutatud õrna kondenspiimast keedetud kreemiga. Isuäratava maiuspala traditsioonine retsept. Kook meeldib igale magusaarmastajale.
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
430 g Nisujahu
150 g Margariin
150 g Suhkur
1 tk Muna Keskmise suurusega kanamuna
570 g Keedetud kondenspiim
80 g Või
20 g Tume šokolaad
2 tl Küpsetuspulber
1 g Vaniljesuhkur
2 näputäis Sool
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
377 kcal
Kalorsus
5.9 g
Valgud
15.9 g
Rasvad
52.1 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Sipelgapesa kook on üks populaaresematest ja tuntuimatest kookidest. Valmib üsna lihtsalt. Koogi saab valmis teha isegi algaja kokk. Vaimustav karamell-koorene maitse teeb koogist teie lemmikdesserdi.

Sammud
1
Valmis

Valmistame taigna. Sulatatud või pehmele margariinile lisame suhkru ja muna.

2
Valmis

Segame. Selleks, et muna ei läheks kokku, ei tohi margariin olla kuum.

3
Valmis

Lisame jahu, vaniliini ja küpsetuspulbri. Vaniliini asemele võib kasutada vanillisuhkrut või naturaalset vanillikauna. Lisame näpuotsatäie soola.

4
Valmis

Segame taigna.

5
Valmis

Taignast voolime suvalise pikkusega õhukesed "vorstid".
Taigna puhul võib kasutada ka spetsiaalse otsikuga hakklihamasinat.

6
Valmis

Küpsetame taignavorstikesi ahjus, kuni need on krõbedad. Kui küpsetised on jahtunud, purustame need väikesteks tükkideks.

7
Valmis

Teeme kreemi. Sulatame või ja segame selle kondenspiimaga kokku. Lisame veidi soola (sellist soolakogust ei ole tunda, aga see lisab kreemile maitsetasakaalu).

8
Valmis

Segame liivataignast puru kreemiga. Paneme kogu saadud segu sobiva kujuga kaussi (et anda koogile vajalikku vormi).

9
Valmis

Pressime segu hoolikalt ja ühtlaselt kokku.

10
Valmis

Keerame taldriku peale kummuli.

11
Valmis

Riivime koogile tumedat šokolaadi. Laseme Sipelgapesa koogil minimaalselt 20 tundi külmkapis jahtuda.

12
Valmis

Koogi vorm võib olla erinev. Kõige sagedamini kasutatakse kuhja. Sel viisil näeb kook välja nagu tõeline sipelgapesa.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
eelmine
Puuviljasalat selleriga Imetlus
järgmine
Õrn koorene spinati püreesupp lihapuljongiga
eelmine
Puuviljasalat selleriga Imetlus
järgmine
Õrn koorene spinati püreesupp lihapuljongiga
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here