0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
Tainas
3 tk Muna
200 g Nisujahu
100 g Suhkur
2 spl Taimeõli
1 spl Küpsetuspulber
150 ml Piim
5 spl Kakaopulber
Kreem
1 tk Muna
3 spl Suhkur
100 g Või
2 g Sidrunhape
2 g Vaniljesuhkur
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
324 kcal
Kalorsus
5 g
Valgud
14 g
Rasvad
44 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
  • Tainas
  • Kreem
Valmistamine
Jaga

Tassikoogid on lahendus. Peenikese piha saavutamiseks peab endale väga palju keelama. Eriti aga siis, kui jutt käib sellisest kaloripommist nagu tort. Kuid mõnikord, näiteks pühade ajal, on lihtsalt vaja enesele hinnaalandust teha. Samas ei tasu aga unustada mõõdutunnet. Selleks, et mitte tarbida üleliigseid kaloreid, on mõistlik veidi kavaldada. Ärge valmistage torti. Tehke valmis tassikoogid, ja veel parem – mini-tassikoogid. Nende suurus ning seetõttu ka energiaväärtus on tunduvalt väiksemad, kuid te saate naudingu ja võite peatuda õigel ajal. “Nii. Ma olen söönud juba kolm kooki, sellest ehk piisab”. Üldine söödud kaal on sealjuures vaid 50-60 g ja lisakilode pärast ei ole vaja muretseda. Psühholoogia on tugev asi.

Sammud
1
Valmis

Vahustame munad heledaks vahuks.

2
Valmis

Lisame kakao. Parem on kasutada lahustuvat kakaod.

3
Valmis

Lisame jahu, segame hoolikalt jahu sisse küpsetuspulbri, ning seejärel vahustame korralikult. Tainas saab piisavalt vedel.

4
Valmis

Asetame muffinivormid küpsetusplaadile. Kui kasutate "mini" formaati, siis pange kaks vormi üksteise sisse, et paberikiht oleks paksem. Tavaliste tassikookide puhul kasutage ühte vormi, aga sel juhul tuleks neid küpsetada spetsiaalsetes silikoonist muffinivormides, et tainas ei valguks laiali ega kahjustaks paberit.

5
Valmis

Täidame teelusika abil vormid kahe kolmandiku ulatuses ning paneme need 10-15 minutiks 180 kraadini eelkuumutatud ahju. Täismõõdus tassikooke küpsetame 20-25 minutit.

6
Valmis

Munavalge-võikreemi valmistame veevannis, et suhkur korralikult lahustuks. Selleks paneme suhkru ja munavalge sobivasse kaussi, asetame kausi vähese veega täidetud potti ning tõstame pliidile. Segame segu pidevalt, et munavalge keema ei läheks. Suhkru lahustumist saab kontrollida näpuga. Kui terakesed on veel olemas, jätkame segamist. Kui suhkur on lahustunud, lõpetame kuumutamise.

7
Valmis

Jahutame kreemi veidi ning hakkame vahustama.

8
Valmis

Kui mass on korralikult valge, lisame sellele pehme või ja näpuotsatäie sidrunihapet. Jätkame vahustamist. Teatud kindlas etapis hakkab või kihistuma, aga see on tunnus, et kreem saab varsti valmis. Jätkame seda fakti tähele panemata vahustamist, ja siis ongi kreem valmis. Kerge, aga piisavalt paks, ning hoiab suurepäraselt vormi.

9
Valmis

Laseme tassikookidel jatuda. Kreemi paneme tordipritsi või kondiitrikotti ning kaunistame tassikoogid oma maitse järgi. Kaunistame koogid värvilise suhkrupuistega ning asetame need 30 minutiks külmlappi, et kreem tarduks. Voila, dessert on valmis.

10
Valmis

Nipid:

Kui on soovi ja aega, võib kreemile lisada erinevaid toiduvärve. Tassikoogid muutuvad seeläbi tõelisteks meistriteosteks ja rõõmustavad mitte ainult maitse, vaid ka värvilahendustega. Eriti aktuaalne on see laste- või temaatilise peo puhul.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Šokolaadikreem
eelmine
Šokolaadikreem avokaado ja banaaniga
Terriin
järgmine
Terriin must ploomide, pähklide ja spinatiga
Šokolaadikreem
eelmine
Šokolaadikreem avokaado ja banaaniga
Terriin
järgmine
Terriin must ploomide, pähklide ja spinatiga
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar