2 0
Õrn kõrvitsarisoto aromaatsete suussulavate sealihatükkidega. Erk ja rikkalik roog, mis võib kaunistada nii argipäeva- kui ka peolauda.
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
450 g Kõrvitsa
450 g Sealiha
400 g Riis
3 spl Taimeõli
5 g Basiilik
1.5 l Vesi
1 näputäis Sool Oma maitse järgi
1 näputäis Must pipar Jahvatatud. Oma maitse järgi
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
128 kcal
Kalorsus
4.5 g
Valgud
5.7 g
Rasvad
15.2 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Kõrvitsarisoto on oma koostiselt väga sarnane klassikalise pilafiga, kuid tegelikult on Itaalia tuntud retsept meile harjumuspärasest väga erinev. Peamiseks eristavaks tunnuseks on risoto kreemjas konsistents. Iga riisiterakest ümbritseb täidlane puljong. Risotot valmistatakse reeglina “tärkliserikastest” valge riisi sortidest. Sellised riisisordid muudavad roa korraga nii paksuks kui ka vedelaks.

Sammud
1
Valmis

Lõikame kõrvitsa väikesteks ühesuurusteks tükkideks.

2
Valmis

Liha lõikame keskmise suurusega kuubikuteks.

3
Valmis

Kuumutame pannil paar supilusikatäit taimeõli ja praeme sealiha.

4
Valmis

Lisame soola, pipart ja valame praetud liha üle keeva veega.

5
Valmis

Hautame liha kuni valmimiseni.

6
Valmis

Lihapuljongisse lisame korralikult pestud riisi. Jaotame riisi pannil ühtlaselt, et vesi kataks täielikult riisi pinna. Ei sega.

7
Valmis

Hautame, kuni toit on poolvalmis.

8
Valmis

Lisame tükeldatud kõrvitsa. Segame põhjalikult ja paneme pliidile kuni toidu täieliku valmimiseni. Kui tundub, et pannil on liiga vähe vett, lisame juurde.

9
Valmis

Segame põhjalikult ja paneme pliidile kuni toidu täieliku valmimiseni. Kui tundub, et pannil on liiga vähe vett, lisame juurde.

10
Valmis

Vahetult enne serveerimist puistame üle kuivatatud basiilikuga (või mistahes aromaatse maitserohelisega).

11
Valmis

Head isu!

12
Valmis

Nipid:

Risoto on üsna universaalne roog. Selle põhjaks on alati riis. Ülejäänud koostisaineid võib valida oma soovil. Aluseks võib võtta nii liha-, köögivilja- kui ka mereannipuljongi. Toidu kodumaal Itaalias valmistatakse risotot sageli seente, krevettide ja spinati baasil.
Suurepärane risoto lisand on parmesan või koor.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Kõrvitsapüreesupp
eelmine
Koorene kõrvitsapüreesupp sulatatud juustuga
Külm tomatisupp
järgmine
Külm tomatisupp Gaspacho Provence maitsetaimedega
Kõrvitsapüreesupp
eelmine
Koorene kõrvitsapüreesupp sulatatud juustuga
Külm tomatisupp
järgmine
Külm tomatisupp Gaspacho Provence maitsetaimedega
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here