- 450 g Kõrvitsa
- 450 g Sealiha
- 400 g Riis
- 3 spl Taimeõli
- 5 g Basiilik
- 1.5 l Vesi
- 1 näputäis SoolOma maitse järgi
- 1 näputäis Must piparJahvatatud. Oma maitse järgi
Kõrvitsarisoto on oma koostiselt väga sarnane klassikalise pilafiga, kuid tegelikult on Itaalia tuntud retsept meile harjumuspärasest väga erinev. Peamiseks eristavaks tunnuseks on risoto kreemjas konsistents. Iga riisiterakest ümbritseb täidlane puljong. Risotot valmistatakse reeglina “tärkliserikastest” valge riisi sortidest. Sellised riisisordid muudavad roa korraga nii paksuks kui ka vedelaks.
1 Valmis | |
2 Valmis | |
3 Valmis | |
4 Valmis | |
5 Valmis | |
6 Valmis | |
7 Valmis | |
8 Valmis | |
9 Valmis | |
10 Valmis | |
11 Valmis | |
12 Valmis | Nipid:Risoto on üsna universaalne roog. Selle põhjaks on alati riis. Ülejäänud koostisaineid võib valida oma soovil. Aluseks võib võtta nii liha-, köögivilja- kui ka mereannipuljongi. Toidu kodumaal Itaalias valmistatakse risotot sageli seente, krevettide ja spinati baasil. |
Jäta esimene kommentaar!