0 0
Sidruni juustukook - magus - hapu aromaatne magustoit tsitruseliste dessertide armastajatele. Õrn ja kreemjas sidruni juustukook üllatab mitte ainult valmistamise lihtsusega, vaid ka äärmiselt kättesaadavate koostiosade komplektiga.
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
1 tk Sidrun
750 g Rasvane kohupiim
2 tk Muna
Sidrunikreemi jaoks
1 tl Sidrunikoor
0.5 klaasi Suhkur
1 tk Muna
2 spl Sidrunimahl
50 g Või
Põhja jaoks
125 g Või
250 g Võiküpsis
Toiteväärtus
10 tk
Portsjon
355.1 kcal
Kalorsus
8.7 g
Valgud
21.9 g
Rasvad
26.6 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
  • Sidrunikreemi jaoks
  • Põhja jaoks
Valmistamine
Jaga

Sidruni juustukook – maitsev külm magustoit igaks juhuks. Roog ei ole lihtne ainult valmistamisel, vaid valmistatakse ka kättesaadavatest komponentidest. Sidruni juustukoogi valmistamiseks tuleb varuda või, krõbisevad küpsised ja aromaatsed mahlased tsitruseviljad. Magustoidu maitse koosneb kohupiima täidise magusest, krõbiseva liivapõhja magusatest nootidest ja selgejoonelisest sidrunikreemi happelisusest. Roa aroom meenutab värsket limonaadi, ning õhuline tekstuur vallutab isegi kõige nõudlikuma gurmaani.

Sammud
1
Valmis

Alustuseks tuleb peenestada võiküpsised saumikseri abil. (Kui saumikserit ei ole, siis võib kasutada kilet ja tainarulli.)

2
Valmis

Lisada võiküpsise juurde teatud kogus võid juustukoogi põhja loomiseks.

3
Valmis

Asetada võist ja küpsisest liivasegu küpsetamisvormi, nuiatades põhja ja täielikult kattes vormi põhja.

4
Valmis

Ettevaatlikult eemaldada ühest sidrunist koor riivida selle kollast osa peenema riiviga.

5
Valmis

Sõtkuda munad kohupiimaga, ning lisada sidrunikoort.

6
Valmis

Lisada vajalik kogus suhkrut ja korralikult kloppida kohupiimamassi saumikseri abil.

7
Valmis

Valmis kohupiimamass panna vormi - liivapõhja peale. Lusika abil korralikult tihendada kohupiima kihti.

8
Valmis

Ühendada suhkur, sidrunikoor, või kuubikud, muna ja sidrunimahl, õrna sidrunikreemi valmistamiseks. Koostisosad korralikult kloppida.

9
Valmis

Asetada sidrunikreem vormi - kohupiima kihi peale. Õrna kreemi korralikult tihendada. Järgmiseks, tuleb magustoit panna ahju, temperatuuril mitte rohkem kui 160 °C kraadi. Küpseta sidruni juustukooki kuni kreemi peale tekib kerge kuldpruun koorik .

10
Valmis

Meie sidruni juustukookvalmis! Tasub oodata, kuni roog on täiesti jahtunud, sest just külmana sellist magustoitu mugav lahti lõigata. Tänu kohupiimamassi ja kreemi tardumisele saab juustukooki sirgelt ja ilusalt lõigata - kuubikutena või kolmnurkselt. Serveerida magustoitu külmalt tee või kohvi kõrvale. Enne serveerimist võib rooga kaunistada sidruniviilude ja tuhksuhkruga. Magustoit sobib samuti ka suurepäraselt magusate jookidega -kuuma šokolaadi või kakaoga.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Koorene lõhesupp
eelmine
Koorene lõhesupp – skandinaavia rooga valmistamise retsept
Kanakoivad ahjus
järgmine
Kanakoivad ahjus mee-apelsinimarinaadis
Koorene lõhesupp
eelmine
Koorene lõhesupp – skandinaavia rooga valmistamise retsept
Kanakoivad ahjus
järgmine
Kanakoivad ahjus mee-apelsinimarinaadis
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here