0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
250 g Kartul
150 g Nisujahu
100 g Suitsupeekon
1 tk Sibul Keskmise suurusega
30 g Taimeõli
1 näputäis Sool Oma maitse järgi
1 näputäis Must pipar Jahvatatud. Oma maitse järgi
2 tk Loorberileht Oma maitse järgi
Toiteväärtus
250 g
Portsjon
658 kcal
Kalorsus
12.7 g
Valgud
36.9 g
Rasvad
68.7 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Kopõtka on “laisad” kartuli vareenikud. Neid saab serveerida köögiviljaraguuga, hapukoorega, seenekastmega või nagu antud retseptis suitsutatud peekoniga. Üsna maitsev ja praktiline roog. Paljud perenaised kasutaksid võimaluse valmistada midagi lõunasöögist järele jäänud kartulipudrust. See säästab aega ja energiat.

Sammud
1
Valmis
30 minutit

Valmistage kartulipüree.

Pange kartulid keema keevasse vette. Lisage pisut soola ja loorberileht. Pange kaas peale ja keetke 30 minutit kuni valmistamiseni. Tampige kartulid pudrunuiaga pehmeks.

2
Valmis

Lõigake sibul keskmisteks kuubikuteks ja praadige õlis. Kui sibul muutub läbipaistvaks, lisage suitsutatud peekon ja praadige kuldpruuniks.

3
Valmis

Tehke tainas jahtunud kartulipudrust ja jahust. Tainas peab olema pehme, "elav" ja puudutades veidi kleepuv. Kui lisada rohkem jahu, siis on kergem tainast töödelda, aga roog tuleb veidi kõvem.
Jagage tainas 4 osaks ja rullige "vorstideks". Veidi pressige "vorstikesi" pealt ja lõigake 1 cm rombideks.

4
Valmis

Keetke kergelt soolatud vees. "Kopõtka" ehk vareenikud on valmis kui nad tõusevad vee pinnale.

5
Valmis

Lisage praetud peekonit ja sibulat koos õliga ning pisut musta pipart. Kõige parem serveerida kuumana.

6
Valmis

Mõned arvavad, et vareenikud on maitsvamad, kui peale keetmist neid õlis praadida. Samuti võib kaka-kolm lusikat jahu asendada kartulitärklisega, mis teeb vareenikuid eriti pehmeteks.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Mahlase vorsti-hapukurgi lihtne pitsa retsept
eelmine
Mahlase vorsti-hapukurgi lihtne pitsa retsept
Lihtne kartulisalat – asendamatu roog peolauale
järgmine
Lihtne kartulisalat – asendamatu roog peolauale
Mahlase vorsti-hapukurgi lihtne pitsa retsept
eelmine
Mahlase vorsti-hapukurgi lihtne pitsa retsept
Lihtne kartulisalat – asendamatu roog peolauale
järgmine
Lihtne kartulisalat – asendamatu roog peolauale
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here