- 250 g Kartul
- 150 g Nisujahu
- 100 g Suitsupeekon
- 1 tk SibulKeskmise suurusega
- 30 g Taimeõli
- 1 näputäis SoolOma maitse järgi
- 1 näputäis Must piparJahvatatud. Oma maitse järgi
- 2 tk LoorberilehtOma maitse järgi
Kopõtka on “laisad” kartuli vareenikud. Neid saab serveerida köögiviljaraguuga, hapukoorega, seenekastmega või nagu antud retseptis suitsutatud peekoniga. Üsna maitsev ja praktiline roog. Paljud perenaised kasutaksid võimaluse valmistada midagi lõunasöögist järele jäänud kartulipudrust. See säästab aega ja energiat.
1 Valmis 30 minutit | Valmistage kartulipüree. |
2 Valmis | |
3 Valmis | Tehke tainas jahtunud kartulipudrust ja jahust. Tainas peab olema pehme, "elav" ja puudutades veidi kleepuv. Kui lisada rohkem jahu, siis on kergem tainast töödelda, aga roog tuleb veidi kõvem. |
4 Valmis | Keetke kergelt soolatud vees. "Kopõtka" ehk vareenikud on valmis kui nad tõusevad vee pinnale. |
5 Valmis | |
6 Valmis |
Jäta esimene kommentaar!