• Pealeht
  • Salatid
  • Keelesalat – suurepärane kõhtu täitva lõunasöögi idee
0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
2 tk Keedetud kartul Keskmise suurusega
1 tk Porgand Keskmise suurusega
1 tk Muna Keskmise suurusega kanamuna
1 tk Kurk Värske. Keskmise suurusega
250 g Veisekeel
3 spl Majonees
1 näputäis Sool Oma maitse järgi
1 näputäis Must pipar Jahvatatud. Oma maitse järgi
6 tk Roheline sibul
Toiteväärtus
1 tk
Portsjon
207 kcal
Kalorsus
11 g
Valgud
13.1 g
Rasvad
11 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Keelesalat – see on tavapärane ja kõigile tuttav salat keedetud kartulitest, munadest, porgandist ja värskest kurgist, mida meie saame veisekeele abil mitmekesistada. Tuttav salat on nüüd absoluutselt uue maitsega.

Sammud
1
Valmis

Erilist nüansi annab salatile liha, antud juhul veisekeel. Valmistage ette kõik salati valmistamiseks vajalikud koostisained. Kartuleid on soovitav eelnevalt keeta koos koorega ehk "mundris". Samuti tuleb keeta koorega ka porgandit ja kanamunad. Kõige kauem peab keetma veisekeelt Aeg on täiesti individuaalne ja võib varieeruda peamise koostisosa ehk veisekeele kvaliteedist (mitte vähem kui 1,5 h). Kõhtu täitva salati jaoks keedetud toiduained tuleb jahutada. Üldiselt on kõige parem valmistada need toiduained juba eelnevalt ette. Värske kurk ja roheline sibul tuleb pesta. Keelesalati jaoks võib kasutada vabalt valitud majoneesi.

2
Valmis

Ei ole oluline, mis järjekorras toiduained tükeldada. Võime alustada kartulitest. Asetage kartuleid lõikelauale ja lõigake väikesteks kuubikuteks. Kartulikuubikuid pange sobivasse kaussi.

3
Valmis

Samamoodi peenestage ka porgand. Valmis porgandikuubikuid pange samasse kaussi.

4
Valmis

Keedetud veisekeele tükk võib lõigata peenteks ribadeks.

5
Valmis

Koorige kanamuna (kui munad on väiksed, siis võtke 2 tk). Lisage tükeldatud muna teiste koostiosade juurde kaussi.

6
Valmis

Kurk annab meie veisekeele salatile värsket nooti. Lõigake värske kurk väikesteks kuubikuteks.

7
Valmis

Lõigake pestud roheline sibul peeneks (soovi korral võib kasutada ka teist maitserohelist).

8
Valmis

Nüüd on kõik salati koostisosad üheskoos kausis. Maitsestame soola ja pipraga oma maitse järgi. Lisame majoneesi kaussi.

9
Valmis

Viimaseks sammuks on kõik koostisosad korralikult läbi segada.

10
Valmis

Meie maitsev ja kõhtu täitev veisekeele salat on valmis! Selline imeline salat võib kaunistada peolauda või mitmekesistada meie igapäevast menüüd.
Head isu!

11
Valmis

Traditsioonilise keelesalati retsept: värske kurgi asemel võib lisada marineeritud kurk. Salati sisse võib lisada ka konserveeritud rohelised herned.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Lihtne kartulisalat – asendamatu roog peolauale
eelmine
Lihtne kartulisalat – asendamatu roog peolauale
Kihiline salat konserveeritud maisiga
järgmine
Kihiline salat konserveeritud maisiga
Lihtne kartulisalat – asendamatu roog peolauale
eelmine
Lihtne kartulisalat – asendamatu roog peolauale
Kihiline salat konserveeritud maisiga
järgmine
Kihiline salat konserveeritud maisiga
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here