• Pealeht
  • Supid
  • Koorene lõhesupp – skandinaavia rooga valmistamise retsept
0 0
Koorene lõhesupp - skandinaavia kööki roog. Koorene lõhesupp on inimese organismi vajalike rasvade ja valkude rikkalik.
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
200 ml Koor 10%
300 g Lõhefilee
400 g Kartul
200 g Tomat
20 g Petersell
1 tk Sibul
20 g Sool
40 ml Taimeõli
maitse järgi Must pipar
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
107.8 kcal
Kalorsus
5.9 g
Valgud
6.1 g
Rasvad
7.1 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Koorene lõhesupp – eelroog, mille valmistamiseks kulutakse mitte eriti palju aega. Kala maitse koorekastme kombinatsiooniga suurepäraselt täidab nii igapäevast lõunat, kui ka peolaual on omal kohal. Isegi selle tuntud rooga valmistamisel on omad variatsioonid: kartuliga või ilma, roheliste hernestega või krutoonidega, erinevate vürtside ja maitserohelistega. Kõiki koostisosi peaks olema mõõdukalt, samas tuleb jälgida nende panemise korda, siis roog on keskmiselt paks.

Sammud
1
Valmis

Valmistame ette vajalikud toiduained, mõeldud 4 portsjoniks

2
Valmis

Eemaldada koor ja peenestada sibulat, lisada taimeõli juurde.

3
Valmis

Riivida porgandit ja lisada ka potti.

4
Valmis

Tomatit lõigata mitte suurteks tükkideks ja asetada koos teiste köögiviljadega.

5
Valmis

Panna potti tule peale ja natukene sisu praadida.

6
Valmis

Vee all pesta kartuleid, koorida noa või köögivilja lõikuri abil, lõigata keskmiseks kuubikuteks.

7
Valmis

Potti kallata vett, viia keemiseni ja sinna panna kartuleid.

8
Valmis

Kala pealt eemaldada nahka ja lõigata suureks tükkideks.

9
Valmis

Lisada filee suppi.

10
Valmis

Viia keemiseni ja valada koort.

11
Valmis

Veel kord lasta keema.

12
Valmis

Hakkida peterselli.

13
Valmis

Valada suppi taldrikule ja kaunistada hakkitud peterselliga.
Selleks, et supp tuleks välja rasvasem ja paksem, tuleb panna üks kartul rohkem, et hiljem seda püreerida.
Mõned kuiva veini tilgad teevad suppi teravamaks ja peenemaks.
Selle suppi heaks suupisteks võib pidada võiga määratud leiba.
Kalapuljongit võib eelnevalt valmistada, siis supp valmib kaks korda kiiremini.
Selleks, et supp oleks rammus, kindlasti vaja sinna lisada kalapead, kõhtu, saba. Keemise ajal need eralduvad želatiini, mis annabki suppile seda sama leemi.
Kui kodus ei ole kartulit, seda vabalt võib riisiga asendada. Sellest suppi maitse halvemaks ei muutu.
Eelarveliseks variandiks võib kasutada selgrooga, kallima variandi jaoks sobib ka lõhefilee.
Tomatidest võib eemaldada nahka. Selleks neid on vaja asetada tulisse vette paariks minutiks.
Inimestel, kes iga päev söövad kala, vähem südame-veresoonte haigusi ja elavad palju kauem.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Tatrapuder kanamaksaga
eelmine
Tatrapuder kanamaksaga – ebatavaline maitsete kombinatsioon.
Sidruni juustukook
järgmine
Sidruni juustukook – aromaatne tsitrusene maiustus tõelistele maiasmokkadele!
Tatrapuder kanamaksaga
eelmine
Tatrapuder kanamaksaga – ebatavaline maitsete kombinatsioon.
Sidruni juustukook
järgmine
Sidruni juustukook – aromaatne tsitrusene maiustus tõelistele maiasmokkadele!
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here