• Pealeht
  • Supid
  • Maamehe hernesupp rohelise hernega ja lihapallidega
0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
500 g Lihapallid
400 g Kartul
150 g Porgand
150 g Roheline hernes Kuivatatud
100 g Nuudlid
100 g Sibul
10 g Küüslauk
2 tk Loorberileht
1 näputäis Sool Oma maitse järgi
1 näputäis Must pipar Jahvatatud. Oma maitse järgi
30 g Taimeõli
4 l Vesi
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
51 kcal
Kalorsus
2.5 g
Valgud
2.6 g
Rasvad
4.4 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Hernesupp on eriline roog. Kuidas on kombeks valmistada suppe maakodudes ja taludes? Kasutati kõik kodus olevad käepärased toiduained. Tavaliselt igas maakodus oli liha ja oma aias kasvatatud köögiviljad. Lisaks kõikidele tema positiivsetele omadustele maamehe supp on toitev ja kõhtu täitev. Mida veel võiks raske tööpäeva lõpus soovida, kui aromaatset ja kõhtutäitvat suppi.
Traditsiooniliselt selleks, et supp oleks toitvam ja sisaldaks rohkem kaloreid, sinna lisati herneid, ube või teravilju. Näiteks antud retseptis võib hernete asemel lisada rukis, nisu või ube. Kõige toredam on see, et praktiliselt kõik koostisosad saate täiendada oma maitse järgi.

Sammud
1
Valmis

Lõigake sibul ja küüslauk hästi väikesteks tükkideks. Riivige porgand. Kartuleid lõigake osadeks oma eelistuse järgi.

2
Valmis
20 minutit

Peske ja kuivatage herneid mitu korda ja seejärel pange keeva veega potti (hernest on vaja mitu korda väga hoolikat pesta, sest ta sisaldab palju tärklist). Kohe lisage soola. Keetke vaiksel tulel umbes 20 minutit.

3
Valmis
20 minutit

Pange keevasse vette lihapalle (võib kasutada juba valmis külmutatud poolfabrikaadi või valmistada lihapalle ise värskest hakklihast). Keetke veel 20 minutit.

4
Valmis

Praadige porgandit ja sibulat lisades 2 supilusikat taimeõli. Passeerige sibul ja seejärel lisage riivitud porgand ja maitsestage soolaga ja pipraga. Praadige kuni valmimiseni.

5
Valmis
5 minutit

Lisage praetud sibul ja porgand potti. Seejärel lisage ka küüslauk ja loorberilehed. Keetke veel 5 minutit.

6
Valmis
7 minutit

Keeva puljongi sisse pange lõigatud kartulid. Keetke veel 7 minutit.

7
Valmis

Lisage nuudlid, kui supp juba peaaegu valmis. Keetke 4 minutit. Lülitage pliit välja ja laske veel natuke seista.

8
Valmis

Nüüd on jäänud valada meie kõhtu täitev maamehe lihapallidega supp taldrikutele.
Heas isu!

9
Valmis

Antud hernesuppi jaoks võib kasutada absoluutselt erinevaid makaroone ja nuudleid, milliseid Teie kodus leidub. Koduse suppi jaoks suurepäraselt sobiksid "sarved" või "merekarbid". Soovi korral lihapalle võib enne keetmist veidi praadida. See annab puljongile "koduse " maitse. Võib kasutada erinevat liiki hakkliha (kana, loomaliha, sealiha).

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
eelmine
Peedisalat kuivatatud ploomide ja pähklitega
Prantsuse juustusupp maisiga
järgmine
Prantsuse juustusupp maisiga
eelmine
Peedisalat kuivatatud ploomide ja pähklitega
Prantsuse juustusupp maisiga
järgmine
Prantsuse juustusupp maisiga
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar