- 500 g Lihapallid
- 400 g Kartul
- 150 g Porgand
- 150 g Roheline hernesKuivatatud
- 100 g Nuudlid
- 100 g Sibul
- 10 g Küüslauk
- 2 tk Loorberileht
- 1 näputäis SoolOma maitse järgi
- 1 näputäis Must piparJahvatatud. Oma maitse järgi
- 30 g Taimeõli
- 4 l Vesi
Hernesupp on eriline roog. Kuidas on kombeks valmistada suppe maakodudes ja taludes? Kasutati kõik kodus olevad käepärased toiduained. Tavaliselt igas maakodus oli liha ja oma aias kasvatatud köögiviljad. Lisaks kõikidele tema positiivsetele omadustele maamehe supp on toitev ja kõhtu täitev. Mida veel võiks raske tööpäeva lõpus soovida, kui aromaatset ja kõhtutäitvat suppi.
Traditsiooniliselt selleks, et supp oleks toitvam ja sisaldaks rohkem kaloreid, sinna lisati herneid, ube või teravilju. Näiteks antud retseptis võib hernete asemel lisada rukis, nisu või ube. Kõige toredam on see, et praktiliselt kõik koostisosad saate täiendada oma maitse järgi.
1 Valmis | |
2 Valmis 20 minutit | |
3 Valmis 20 minutit | |
4 Valmis | |
5 Valmis 5 minutit | |
6 Valmis 7 minutit | |
7 Valmis | |
8 Valmis | |
9 Valmis | Antud hernesuppi jaoks võib kasutada absoluutselt erinevaid makaroone ja nuudleid, milliseid Teie kodus leidub. Koduse suppi jaoks suurepäraselt sobiksid "sarved" või "merekarbid". Soovi korral lihapalle võib enne keetmist veidi praadida. See annab puljongile "koduse " maitse. Võib kasutada erinevat liiki hakkliha (kana, loomaliha, sealiha). |
Jäta esimene kommentaar!