0 0
Jaga sõpradega:
Või lihtsalt kopeeri ja jaga viidet
Koostisosad
Portsjonite arv:
300 g Riis
200 g Marineeritud kurk
300 g Viiner
4 tk Muna Keskmise suurusega kanamuna
200 g Porgand
100 g Majonees
10 tk Nori lehed
Toiteväärtus
100 g
Portsjon
159 kcal
Kalorsus
5 g
Valgud
9.1 g
Rasvad
14.5 g
Süsivesikud
Lisa kokaraamatusse

Selleks, et lisada retsepti oma kokaraamatusse/järjehoidjatesse on vajalik sisse logida või registreerida.

Rahvusköök:
Koostisosad
Valmistamine
Jaga

Kimbal on populaarne korea sushi maki, mida kasutatakse suupistena pearoa juures, aga ka pearoa asendajana. Maitsvad makid on head õhtusöögiks ja kiireks suupisteks päeva jooksul.

Sammud
1
Valmis

Kallata riisi veega üle ja panna keema riisi täieliku valmimiseni.

2
Valmis

Keeta munad ja porgandid.

3
Valmis

Viinerid lõigata ribadeks.

4
Valmis

Marineeritud kurgid lõigata ribadeks.

5
Valmis

Pehmeks keedetud porgandid lõigata ribadeks.

6
Valmis

Keedumunad lõigata kas ribadeks või viiludeks.

7
Valmis

Valmistada ette pind maki valmistamiseks. Mugavuse mõttes asetada koostisained üksteisest lähedale. Võtta välja üks norileht (pressitud merevetika leht).

8
Valmis

Norilehe alumisele äärele panna riis. suruda riis kahvliga tihedalt norilehe vastu ja tasandada.

9
Valmis

Määrida riisi pind õhukese majoneesikihiga.

10
Valmis

Riisi keskele asetada viinerid, suruda need alumise kihi vastu.

11
Valmis

Viinerite kõrvale panna porgandiribad.

12
Valmis

Lisada täidisele marineeritud kurgid.

13
Valmis

Munaviilud/ribad asetada ettevaatlikult täidise keskele ja suruda need eelmiste kihtidega kokku.

14
Valmis

Niisutada veega täidise vastupidine äär ja rullida maki , jälgides, et täidis ei läheks üle leheserva.

15
Valmis

Samamoodi rullida kõik makid.

16
Valmis

Soovitused valmistamiseks

Pressitud merevetika lehed on kahepoolsed - ühelt poolt on need soolatud, teiselt poolt mitte. Täidis pannakse soolatud poolele.
Kui lehed on liiga õhukesed ja õrnad, saab maki rullida kahe lehe sisse.
Makide valmistamiseks võib teile vajalikuks osutuda eriline bambusmatt. Bambusmati asemel võib kasutada tavalist kilekotti. Võite vabalt proovida rullida kimbalit ka lihtsalt kätega.
Riis on kõige tähtsam koostisaine, parem on kasutada ümarateralist riisi. Selleks, et riis ei kleepuks kätele, niisutage käsi pidevalt veega. Tähtis! Makid rullitakse kuivade kätega!
Täidisele võib lisada vastavalt soovile erinevaid koostisained. Selleks võib olla kala, värsked kurgid, mereannid.
Kimbapide peamine eripära on see, et neid ei pea lõikama. Rullitud maki võib tööle või õpingutele kaasa võtta ja pausi ajal suurepäraselt einestada. Koduse õhtusöögi jaoks võib neid lõigata mis tahes jämedusega viiludeks ning serveerida sojakastmega.

Retsepti tagasiside
Retsepti tagasiside puudub, kasutage allpool olevat vormi, et seda postitada
Koorene pasta hakklihaga ja vürtsika juustukastmega
eelmine
Koorene pasta hakklihaga ja vürtsika juustukastmega
Isuäratavad lavaširullid singiga ja sulatatud juustuga
järgmine
Isuäratavad lavaširullid singiga ja sulatatud juustuga
Koorene pasta hakklihaga ja vürtsika juustukastmega
eelmine
Koorene pasta hakklihaga ja vürtsika juustukastmega
Isuäratavad lavaširullid singiga ja sulatatud juustuga
järgmine
Isuäratavad lavaširullid singiga ja sulatatud juustuga
Jäta kommentaar

Jäta esimene kommentaar!

Teavita
avatar